Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Април, 2023 06:16 725 9

МВФ одобри пакет заеми за Киев в размер на 15,6 милиарда долара

  • мвф-
  • украйна-
  • помощ

Решението разчиства пътя за незабавното отпускане на Украйна на първи транш от около 2,7 млрд. долара

МВФ одобри пакет заеми за Киев в размер на 15,6 милиарда долара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният валутен фонд съобщи, че управителният му съвет е одобрил четиригодишна кредитна програма за Украйна в размер на 15,6 милиарда долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Средствата са част от по-голям пакет международна помощ на стойност 115 млрд. долара, предназначен да помогне на правителството в Киев да посрещне най-неотложните си разходи в условията на руската инвазия.

Решението разчиства пътя за незабавното отпускане на Украйна на първи транш от около 2,7 млрд. долара, уточни МВФ.

Одобреният днес пакет заеми е първата в историята на фонда мащабна програма за финансово подпомагане на страна, участваща в пълномащабен военен конфликт. Предишната програма на МВФ за Украйна изтече миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-н Шумооов

    17 2 Отговор
    Дрънкате пълни глупости!Какви заеми,какви 5 лева????Нали цяла година ни надувахте главите с помощи от благородния Запад,който помага на Поднебесная в битката с руските нашественици!Май сте ни послъгвали малко?Тези дни урките празнуват 1 година от освобождението на Буча.Ама зеленият диктатор е кисел!Вместо стотина чуждестранни представители,само 3-4,Молдова,словакия,словения
  • 2 Вашето Мнение

    21 2 Отговор
    Парите, които се отпускат всъщност отиват за покриване на загубите на американските корпорации, чийто активи безвъзвратно са загубени и са в руски ръце. Заемите разбира се ще се изплащат от украйна или каквото е останало от нея и еврюжинжърите, които пък ще ползват правото да си се разхождат по прайдове.
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    Зеленски е психопат
  • 4 Калпазанин

    17 1 Отговор
    Давайте давайте, накрая ще вземете трънци. И ще си подвиете опашките в обора па и нашата кристалинка да я видим тогава аз пак да питам има ли толкова бонбонки произведени колкото на печатани долари,
  • 5 Теле

    12 0 Отговор
    Русия няма да ви върне нищо

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гай Турий

    6 1 Отговор
    Тия милиарди са отишли на вятъра. Няма кой да им ги върне. Москва не вярва на сълзи, когато жидобанкерите ще кацнат след години на червеното килимче в Кремъл.
  • 8 ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА

    0 5 Отговор
    Българско РПГ трепе руснаци
  • 9 ШЕ СИ ГО ВЗЕМАТ

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Теле":

    Насила....
Новини по държави: