Last news in Fakti

2 Април, 2023 08:50 2 383 16

Значителна подкрепа за Доналд Тръмп в Камарата на представителите

  • доналд тръмп-
  • избори-
  • надпревара-
  • подкрепа

Печели 37 републикански депутати

Значителна подкрепа за Доналд Тръмп в Камарата на представителите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп успя да спечели подкрепата на най-малко 37 републикански депутати в Камарата на представителите, което може да му помогне в предизборната кампания и евентуални съдебни спорове, съобщи интернет порталът Axios.

Според него „Тръмп е бил подкрепен от 37 републиканци в Камарата на представителите“. Сред тях са "повече от една трета от републиканците" в съдебната комисия и комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Изданието посочва, че Тръмп, в светлината на прожекторите заради обвиненията срещу него, иска от членовете на тези комитети да извършат проверки на работата на прокуратурата в окръг Ню Йорк, където се води производство срещу него.

Бившият президент редовно се консултира по телефона с републикански законодатели, най-често с председателя на съдебната комисия на Камарата на представителите Джим Джордан (от Охайо) и Елиз Стефаник (от Ню Йорк). Те са "ключови играчи" сред поддръжниците на Тръмп в Камарата на представителите.

Според портала, бившият президент обсъжда със законодателите възможността споменатите комисии да разследват настоящия американски лидер Джо Байдън. Тръмп многократно е обвинявал Байдън в участие в корупция. Изданието казва, че бившият президент е получил подкрепата на поне петима републикански сенатори.

Следващите президентски избори в САЩ са насрочени за ноември 2024 г. Тръмп обяви през ноември 2022 г., че се включва в битката за най-високия държавен пост в страната. Байдън даде да се разбере, че разчита на преизбиране. Той обаче все още не е обявил началото на нова предизборна кампания.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 5 Отговор
    Ако Тръмп стане президент мафията губи стотици милиарди.И за по малко са убивани президенти.

    Коментиран от #8, #11, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    54 3 Отговор
    Както върви вместо да му извадят очите ще му изпишат веждите и после пак руснаците ще са им виновни, че са го назначили за президент.
  • 4 Мдааа

    54 4 Отговор
    Сорос поръча Бай Дончо на своята прокуратура за да отвлече вниманието от престъпленията на изДън фемили! Това са "честните" , "правови" , "демократични" американски щати. Това искат да дойде и у нас коалицията на трите прамериканските партии на джендърите и мутрите! Мислете, като гласувате!
  • 5 давай Дончо

    20 5 Отговор
    Байдан от Джо -сламения банан....
  • 6 Тръмпист

    44 3 Отговор
    Тръмп е "пич". Ако Тръмп беше взел полагаемия 2-ри мандат, днес светът ще ше уверено да крачи към просперитет без войни, след дяволската Ковид - пандемия. Обаче..........
  • 7 Шаро

    39 3 Отговор
    Мъчат бай Дончо да опере пешкира, заради Байдрън и сон, ама идва видов ден.
  • 8 Историк

    32 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пример може да бъде Линкълн! Иска държавен заем от американските евреи,те са съгласни но при лихва 20%. Тогава той се обръща към Франция,която е готова да отпусне същия заем при 6% лихва ,месец преди да подпишат договора е застрелян в театъра от Бут...

    Коментиран от #16

  • 9 Москвича

    19 4 Отговор
    Обичам Доналд Тръмп старши, Доналд младши, брат му Ерик, Мелания, красивата Иванка, сладката Тифани и малчото Баррон. ❤️

    Тръмп фемили е новото семейство Кенеди!

    Републиканците са християни, бизнесмени и борци за свобода! 🇺🇸🗽
  • 10 Има ли обв. Акт

    21 2 Отговор
    Срещу Киро простото за изхарчените народни пари да вози Лена със самолет, че да я ч.... ка в Солун? И лукса в който са преяждали и пили?
    За Тръмп може, за Киро не може!

    Коментиран от #12

  • 11 Алфа херинга

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защо мислиш, че тези обвинения към него са повдигнати точно сега? Няма да го убият, защото хората ще се светнат. Сега е модерно да те оклепат. Я, ще те изкарат расист, хомофоб или изнасилвач. За пари ще се намерят достатъчно свидетели.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Име

    18 2 Отговор
    Той отиде на крака с Ким-Чен ун и - спря агресията.

    Ако спре и сегашната война - ще е нормално.

    Пълен бизнесмен - независимо какво е правил с проститутката, може да са си приказвали.

    Имаме редкият шанс да станем човечество. Разбира се - едва ли ще удържим дълго.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 истината е че

    1 0 Отговор
    света е феодален .никой нов феодал не иска да има опоненти.
  • 16 Амиии

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    По голям пример е Кенеди, който изхвърли долара на ФЕД и напечати долари на американското правителство.... След убийството му, заместника му още не положил клетва изтегли доларите на американското правителство от мрежата и всичко приключи до там. След това... никой президент на САЩ не се опита да бяга от долара на ФЕД.