Last news in Fakti

4 Април, 2023 12:42 1 437 10

Стотици пенсионери се събраха в центъра на Атина на протест

  • пенсии-
  • пенсионери-
  • център-
  • атина

С искане за по-добри пенсии

Стотици пенсионери се събраха в центъра на Атина на протест - 1
Източник: Shutterstock

Стотици пенсионери се събраха в центъра на Атина в сутрешните часове на деня на протестен митинг пред Министерството на труда с искане за по-добри пенсии, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

Участниците в акцията планират шествие до сградата на кабинета на министър-председателя в имението Максимос, където представителите на синдикатите се надяват да предадат исканията си.

Те включват възстановяване на ваканционния бонус, който бе изплащан по Великден, през август и на Коледа преди договарянето на спасителния план на Гърция. Освен това те настояват за повишаване на най-ниската пенсия до 80% от новата минимална заплата, която наскоро бе увеличена с 9,4% до 780 евро на месец.

Очаква се шествието да предизвика затруднения в движението, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аноним

    22 2 Отговор
    А тука гласуват за бат Бойко ,който твърди,че пенсиите били увеличили инфлацията .Значи са им високи пенсиите.
  • 2 Дани

    14 1 Отговор
    Гърците са единни а в България тиквата даде на пенсионерите по селата и полонки и те гласуваха за него-ТОЙ НАРЕЧЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ НЕПТРБЕН МАТЕРИАЛи сега заради подкупените и продажни Пенсионери никой няма да види увеличение НО ТОГАВА -ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО А ТИКВАТА С ПЕТОРНА ОХРАНА!!!
  • 3 Така е

    18 0 Отговор
    И най-важното, че са подкрепени и от млади хора, студенти и работещи във всички сектори на икономиката. Народа им е като юмрук, за разлика от тук. Ако скочат пенсионерите тук, младите, не само че не ги подкрепят, но и ги плюят.
  • 4 Ей, тоя мицотакис не успя

    13 0 Отговор
    Да умори гръцките пенсионери с антиковид мерките и ето ти сега излезнаха на протест.
  • 5 Има лесно

    2 4 Отговор
    Прави пенсионната възраст 80 години и няма да има протестиращи пенсионери
  • 6 Българските турци

    3 2 Отговор
    Абе тие не беха ли с най дебелите пенсии на Балканите ?!...Или човекът си е такъв навсякъде..."Като вземе "лицето" иска и "хастара" !!!.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор
    326%е по-голяма минималгата пенсия на Гръцки пенсионер,отминималната пенсия на пенсионер в бг...
  • 8 Момчил

    0 0 Отговор
    В интерес на истината ,минималната пенсия в Румъния стана почти колкото гръцката ( гръцката просто се Атина от 2009 насам ,а и румънците вдигат пенсиите). Тук ,обаче , още минималната ни е почти наполовина на гръцката. Там я направиха 411 евро от 2023г.,тук уж била над 500 лв ,ама социалната не била вързана към нея и е към 300 лв. Инвалидите пък са наказани да мрат и си мечтаят за 500 лв,ама за тях е дедовия и взимат едва 250 лв. Г.усни хора са депутатите!

    Коментиран от #9

  • 9 Момчил

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Момчил":

    Гръцката пенсия се срина имах предвид
  • 10 Момчил

    1 0 Отговор
    Препоръчвам на фактите да проверяват преди да пишат - от 2023 г. минимална гръцка пенсия стана от 384 на 411 евро. Не е 780 евро както пише горе в статията. Средната е към 700-800 евро вече. Бяха им двойни пенсиите преди световната икономическа криза от 2009г., вече не е същото.
Новини по държави: