7 Април, 2023 11:27 775 21

СЗО: Китай трябва да предостави цялата информация за COVID-19

  • китай-
  • сзо-
  • пекин-
  • ковид-19-
  • зараза-
  • информация

Ръководителят на Световната здравна организация оказа вчера натиск на Пекин

СЗО: Китай трябва да предостави цялата информация за COVID-19 - 1
Източник: БГНЕС

Ръководителят на Световната здравна организация (СЗО) оказа вчера натиск на Китай да сподели своята информация за произхода на КОВИД-19 и заяви, че докато това не стане, всички хипотези остават на масата, предаде Ройтерс.

"Без пълен достъп до информацията, която Китай притежава, не можете да кажете едно или друго", заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в отговор на запитване за произхода на вируса. "Всички хипотези са на масата. Това е позицията на СЗО и затова отправяме искания към Китай да ни съдейства. Ако те направят това, тогава ще разберем какво се е случило или как е започнало", добави той.

Вирусът беше идентифициран за първи път в китайския град Ухан през декември 2019 г. и мнозина наблюдатели подозират, че той е започнал да се предава в пазар за живи животни, преди да се разпространи по целия свят, причинявайки смъртта на почти седем милиона души.

Миналия месец информация от началото на пандемията от ковид беше качена за кратко от китайски учени в международна база данни. Част от нея бяха генетични секвенции, открити в повече от 1000 проби от околната среда и животни, взети през януари 2020 г. от пазара в Ухан.

От информацията стана ясно, че ДНК от множество животински видове – включително енотовидни кучета – е била открита в проби от околната среда, които са дали положителен резултат за вируса, причиняващ ковид. По думите на екип от международни изследователи това показва, че енотовидните кучета са "най-вероятните проводници" на болестта.

Учени от Китайския център за контрол и превенция на заболяванията обаче оспориха заключенията на международния екип. Според тях няма доказателства, че животните са били заразени с вируса, а пробите са били взети един месец след първото предаване на вируса от човек на човек, така че е възможно животните да са се заразили от хората.

Техническата ръководителка за КОВИД-19 от СЗО каза, че последната китайска информация е предоставила някои "улики" за произхода на вируса, но все още няма отговори. По думите ѝ СЗО работи заедно с учени, за да научи повече за най-ранните случаи от 2019 г., като например местонахождението на заразените, пише БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е как да я представи

    18 13 Отговор
    Тя се пази от сащ
  • 2 хахаха

    16 10 Отговор
    Само тоя още не е разбрал...древните са казали"кой печели ?"
  • 3 ТаУмВзе

    20 13 Отговор
    Биологичните терористи Заповядват на Китай а! За тия Хага нема, щото са под шапото на краварчето. 21 век вече принадлежи на Китай бе. Бухахахах
  • 4 Анти-маймуна

    17 14 Отговор
    Хахахха... преди 2 години точно СЗО наричаше хората знаещи, че това е лаборсторен вирус "конспиратори"... западните вестници не стават и за тоалетна хартия.
  • 5 Луд

    8 12 Отговор
    Ехо, СЗОто, това е секретна информация. Китай я открадна от вас, но не са луди да ви я предоставят обратно, та да научите до колко са ви разкрили конспирациите. Хората не оасат патки (не пасат говеда, като вас).
  • 6 Тото

    16 12 Отговор
    Те първо ФАЩ да кажат от коя лаборатория която е и тяхна собственост тръгна това,стига със техните подмолни номера!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Тази фашистка

    16 12 Отговор
    Кочина, СЗО не трябва да съществува. Тя пуска заразите, а после пита, от къде са дошли .
  • 8 Китай

    9 11 Отговор
    Ще. ще... Още разследваме кой ни подхвърли вируса
  • 9 Тази зараза

    11 12 Отговор

    До коментар #6 от "Тото":

    Е била проект на ДАРПА (част от Пентагона) , платили са да се изследва вируса в украинските биолаборатории на САЩ. Синчето на деменцията е бил посредник. Всичко е ясно, ама кой ще ги осъди?

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 вЪксиниран бройлер

    9 11 Отговор
    Да попитам, Урсула Фон ЛайЙняната кога ще бъде разследана за откраднатите милиарди от вЪксини ?
  • 12 ТаУмВзе

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "Тази зараза":

    Нито един лаборант или служител в Пфайзер не е ваксан! За шефчетата изобще не иде реч. Прочетете посланието на 5 езика от гранитните камъни в Джорджия, които вече заличиха.

    Коментиран от #16

  • 13 тези

    8 10 Отговор
    Китай не ги бръсне за слива
  • 14 Макс

    10 9 Отговор
    Кремъл няма да позволи истината да излезе наяве.
  • 15 Вирус

    7 10 Отговор
    Хахаха нали има документ от Пентагона още 2019г възложили на биолабораториите в Украйна какво се правят на ощипани

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Ама те разбраха

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "ТаУмВзе":

    Че посланията от "камъните в Джорджия" започнаха да се "сбъдват" и набързо ги махнаха, за да има повече желаещи да се набоцкат и да станат тор, храна за червеите ...

    Коментиран от #18

  • 17 Интересно е и това

    8 10 Отговор

    До коментар #15 от "Вирус":

    Един немски лекар, професор по медицина написа книга защо т.н. "генетични факсини" са много опасни и да НЕ се боцкат хората с тях и какво стана? Във ФАЩ забраниха книгата. При запитване, защо е спряна от продажба? Отговор: "Тази книга е заплаха за националната сигурност на САЩ"!???? Изводите си правете сами!!!
  • 18 ТаУмВзе

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Ама те разбраха":

    Иде дума за Масова Промивка в глобален Геноцид и какво е възможно да се направи с Пропагандата. Милиони загинаха! Сега ваксаните са биологичен мост за мутиране на други Вируси, които ще пуснат. Лаботориите на краварчето, гепени я окрайна показват Разработки на геномни вируси срещу славянската популация. НЕ си измислям изобще!
  • 19 От Знаеща

    6 10 Отговор
    Може би, СЗО трябва да търси информация, но не от Китай, а от тези, които първи "откриха", че вирусът може да е създаден лабораторно, защото крадецът вика "Дръжте крадеца!", а и като се има предвид отношенията между тези страни, а и цялата международна политическа обстановка.
  • 20 НАЛИ

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "Вирус":

    От тогава започнаха нещата? Това беше прелюдия към войната. Не сте ли забелязали, че винаги преди големите политически събития, се появяват разни други окултни събития, за отвличане на вниманието и сплашване на народните маси?!
  • 21 5449

    2 10 Отговор
    От 1997 има патенти на Пфайзер за корона вируси и метод на засичане по кучета. От тогава до 2018 има 129 патента свързани с корона вируси на Пфайзер, Модерна и др. Потоците на парите за "изследване" на корона вирусите са идвали до 2012 година от правителството на фащ, през центровете под контрол на Антъни Фаучи, като основно се е работило в лаборатория Chapel Hill, северна каролина. Измежду спонсорите е и Бил Гейтс. Всичко до 2012 върви гладко. ДАРПА гледа на разработките като на биологично оръжие с висок приоритет, затова участва и парично. Между 2012 и 2013 се случва нещо, което води до спиране на "кранчето" с пари. Тогава Фаучи продължава с разработките като ги изнася в Ухан, уж с частно финансиране. Любопитно е, че тази лаборатория получава спонсорство не само от Фаучи, но и от френското министерство на отбраната - има документирано посещение на френски министър там.
    В крайна сметка нещо са се сдърпали с китайците и са им извадили вируса от лабораторията. Китайците пряко обвиниха фащ, че са имали съвместно учение преди да избухне пандемията.

    Това всичко го има в мрежата - и като текст и като клипове. Патентите ги проверявах докато бяхме заключени. Истински са и не са скрити. Какво търсим под вола теле не разбирам.

    Монтание, лека му пръст (убит защото ги истипоса многократно) още юни 2020 показа генома на вируса. Кръстоска между естествен корона вирус и ХИВ. 1700 променени части в него. Докладът му завършва с: "Който е сътворил това е забравил ка
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания