Last news in Fakti

8 Април, 2023 10:55 1 640 28

Дарение за фронта от газки и зилове събрали селяните от Тува

  • русия-
  • руска армия-
  • тува

С дарения от населението на републиката бяха предадени 39 единици моторни превозни средства, включително високопроходими автомобили от марките УАЗ, ГАЗ, Нива и Урал

Дарение за фронта от газки и зилове събрали селяните от Тува - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жители на Република Тува са предали 39 единици автомобилна техника, включително високопроходими автомобили, за членове на специалната военна операция (СВО). Държавната агенция ТАСС съобщава за дарението в събота сутринта, позовавайки се на пресслужбата на регионалното правителство. Новината за дарението беше една от четирите водещи новини на агенцията в събота сутринта.

"С помощта на различни организации и с дарения от населението на републиката бяха предадени 39 единици моторни превозни средства, включително високопроходими автомобили от марките УАЗ, ГАЗ, Нива и Урал. Преди изпращането целият автомобилен парк е преминал съответното техническо преоборудване, като се взеха предвид желанията на войските... Освен това на войниците ще бъдат изпратени технически средства - квадрокоптери, термовизионни апарати и радиостанции", се казва в изявлението.

Дарението тръгва днес от републиката с Руската железопътна компания, посочва ТАСС. Република Тува е един от най-изостаналите руски региони в икономическо отношение с предимно селско население, т.е. сред регионите, в които социалните асансьори не работят, а военната служба и договори функционират като препитание и възможност да се излезе от социалната безизходица.

В информацията държавната агенция също така посочва, че бизнесмени, обществени организации и граждани са дарили хуманитарна помощ на мобилизираните мъже и техните семейства в размер на над пет милиона рубли.

Също така регионалното правителство е разработила пакет от мерки в подкрепа на семействата на мобилизираните и доброволците от Тува. Той включва еднократни плащания в размер на 100 хил. рубли, записване на деца с предимство в детски градини и осигуряване на топла храна в училищата.

Има планове за изграждане на парк в републиката в памет на героите в специалната военна операция.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русначе

    36 16 Отговор
    с лопати бихме фашагите в артьомовск с газки ще превземем киев!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дарение?

    28 27 Отговор
    Не е било дарение, ами са им събрали всичко, което може да се движи и хйаде за "специалната операция" И пак "асвабадения" тувински народ, при който жертвите на фронта са 1 на 1000 жители, докато за руснаците са 1 на 100 000. Това е едновременно етническо прочистване на собственото население от етнически произход различен от руския И геноцид - ограбват и последното, което имат. Така живеят "в разбиратество" в 21ви век в РаЗЗия, докато руззките слуги ни обясняват за "изтребелнието" на индианците в САЩ през 17 и 18ти век. ТРИ ВЕКА ПО-КЪСНО руззките колонизатори продължават с практиките си на изтребелнието на местните на собствената си територия. Това е руската "федерация".

    Коментиран от #19, #22

  • 5 Жа омра

    23 21 Отговор
    По Телеграмата е пълно с изгорели и размазани НММWV, Кirpi ,Varta ,Iveco, AT105 Saxson ,M1126 Strycer ......и много други знайни и незнайни западни консерви.
  • 6 ШМЪРКАН

    19 10 Отговор
    Абе кажете сега Ню Йорк Таймс фейкове ли публкува що ли.Много лошо ме злепоставят и пишат,че са ми разбили армията.Ша ода да удара 5 грама бело за отскок.

    Коментиран от #7

  • 7 От Аржентина

    19 18 Отговор

    До коментар #6 от "ШМЪРКАН":

    В куфарите на руски дипломати откриха 50 кила бело, не на украински.

    Коментиран от #14

  • 8 Мбуаха ха ха ха ха

    19 17 Отговор
    Скоро коне и каруци
  • 9 Русофил

    25 20 Отговор
    Руснаците наричат конфискацията дарение, а мобилизираните - доброволци.

    Коментиран от #13, #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Примати

    15 11 Отговор
    102 - рата в света
  • 12 ГЛАВАТА МЕ СЛУША🙄

    13 11 Отговор
    МАЛКАТА МОСКОВСКА МОНЕТА
    ШЕФ НА ТРЕТАТА ПОЛИТИЧЕСКА сила
    ЛИ ЩЕ ПОЛЗВАТ ЗА
    ...К В А Д Р О К О П Т Е Р......😁...
    НЕПОБЕДИМИТЕ ОТ ТУВА
  • 13 Смеят ли

    11 7 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    ... да не дарят, като синовете им са мобилизирани и могат да ги пратят в "ротите на смъртта", а сметките им за ток ги контролира държавата на която "даряват"? В смисъл, те пак ще ги пратят в "ротите на смъртта" но те няма и да го разберат - защото ще ги пишат безследно изчезнали, за да не им плащат обезщетения. Все пак, това е Тува, не могат на тях да им се раздават Лади, след като няма дори за московчани. Къде се е чуло и видяло поробен народ да живее по-добре от господаря си в Мсоква и Питер?
  • 14 ШМЪРКАН

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "От Аржентина":

    Какви куфари бе брадчед? Това са АМАТЬОРИ,на мен белото ми пристига с кораби.Кажи нещо за NYT.

    Коментиран от #15

  • 15 От Аржентина

    4 10 Отговор

    До коментар #14 от "ШМЪРКАН":

    "какви куфари братчед" На руски дипломати, братчед. Пълни с 50 кила бело.

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 А ве факти…

    4 3 Отговор
    ….Що е туй “социален асансьор”,дето го нямало у Тува!?!
  • 18 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    13 8 Отговор
    Дарили Зилове и Газки...горките. Ще събират реколтата с коне и каруци. Няма ги заводите на Детройт да им пращат стотици хиляди единици техника като през ВСВ.
  • 19 Мишел

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Дарение?":

    По данни на Централната банка на Русия , за март 2023 международните резерви на Русия са нарастнали с 3,42%, което е еквивалентно на 19,632 милиарда долара и са съставили 593,879 милиарда долара.
    Международните резерви на Русия ежемесечно нарастват. Русия има достатъчно средства, но в републиките на федерацията успешно текат дарителски акции.

    Коментиран от #24

  • 20 Виж си

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "От Аржентина":

    Бившия премиер бе , с тирове си кара дрогата , а той само пълни шкафа . Слеп ли си болен ли си , ами явно интелекта нещо не ти е добре. К .П на купон на ПП харчат 50 кг на вечер бе.
  • 21 Шердан Българов

    8 6 Отговор
    Не си правете шеги със тази техника ! Всички много добре знаят че от тези 40 автомобила дарени на армията 20 ще блокират моторите още преди да стигнат до сборния пункт а останалите 20 ще блокират преди да стигнат фронтовата линия така че цялото това движение най много ще лиши нуждаещите се Те-Ке-Зе-Са-Ри от техника за зеленчукопройзводство и ще направи труда им по-труден и нископройзводителен а няма да окаже никакво влияние на бойните действия на фронта!

    Коментиран от #23, #25

  • 22 Виж си

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дарение?":

    Жертвите на демокрацията в родината си без война 30/100 тогава смятай техните.
  • 23 Кгфклфо

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Шердан Българов":

    За влошените условия на труд ще бъдат обвинени Украйна и НАТО.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Шердан Българов":

    От написаното се разбира че ще бъдат използвани за транспорт на войници?! С небронирани машини?! Защо напрво не ги застрелят - резултатът ще бъде същият, с тези камиони само ще хабят бензин.
  • 26 Рико

    2 0 Отговор
    Шойгу и фамилията му, колко дариха?
  • 27 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    За трупове ли ще ги ползват тия зилове
  • 28 уфааааааааааааа

    0 0 Отговор
    Пропагандата вече съвсем се обърка, тия нямаше ли да обявяват независимост от Русия, сега пък помощи събирали, яй яй
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания