Last news in Fakti

8 Април, 2023 11:45 930 2

Елмедин Конакович: ОАЕ е държава, с която имаме добри отношения, но потенциалът на нашето сътрудничество е недостатъчно използван

  • босна и херцеговина-
  • елмедин конакович-
  • оае

Босна и Херцеговина разчете окуражаващи сигнали за премахване на визите за ОАЕ по време на посещението на външния министър на емирствата в Сараево

Елмедин Конакович: ОАЕ е държава, с която имаме добри отношения, но потенциалът на нашето сътрудничество е недостатъчно използван - 1
Снимка: ФЕНА

Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович се срещна днес в Сараево с министъра на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ) шейх Абдула бин Зайед Ал Нахаян, предаде босненската агенция ФЕНА.

В изявлението си за агенцията Конакович каза, че това е едно от най-важните посещения в Босна и Херцеговина.

„След дълго време служители и лидери на ОАЕ пристигнаха на официално посещение в Босна и Херцеговина. Това е държава, с която имаме добри отношения и нямаме открити въпроси, но ми се струва, че потенциалът на нашето сътрудничество е недостатъчно използван. Това е страна, от която всяка година ни посещават голям брой туристи, с която имаме директни въздушни връзки до Абу Даби и Дубай, и това ясно показва, че има място за засилване на сътрудничеството“, посочи Конакович.

Той добави, че по време на срещата с колегата му от ОАЕ са обсъдени областите, които могат да бъдат интересни за инвеститорите в Босна и Херцеговина, включително възобновяеми енергийни източници, производство на храни, както и инвестиции в здравната система.

„Проведохме ползотворен разговор и получихме обнадеждаващи сигнали относно премахването на визите за граждани на Босна и Херцеговина, пътуващи до ОАЕ. Стана дума и за пристигането на високопоставена делегация от тази страна на следващия Сараевски бизнес форум, вероятно начело с министъра на икономиката. Считаме, че това е началото на възстановяването на добрите отношения чрез обсъждане за възможностите и потенциала в областта на инвестициите“, каза Конакович.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    2 0 Отговор
    ОАЕ вече ще следва политиките на великите ПУиСИ, бг е отхвърлена
  • 2 Адам Хилтън

    0 0 Отговор
    ОАЕ ще сътрудничи с пари, а Босна с какво? Стабилна диета от отвлечени девици за шейховете в ОАЕ?