Last news in Fakti

10 Април, 2023 22:55 749 3

Игор Додон се завръща в ръководството на партията си в Молдова

  • молдова-
  • социалисти-
  • игор додон

Бившият президент на Молдова Игор Додон се завръща в ръководството на социалистите - най-голямата опозиционна партия в републиката

Игор Додон се завръща в ръководството на партията си в Молдова  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на Молдова Игор Додон се завръща в ръководството на социалистите - най-голямата опозиционна партия в републиката. Това решение взе в понеделник Изпълнителната комисия на партията.

"Изпълнителният секретар на PSRM Влад Батринчеа предложи да се промени номиналният състав на Изпълнителния комитет - колективния ръководен орган на партията - чрез въвеждане на Игор Додон в неговия състав. В присъствието на членове на Републиканския съвет Изпълнителният съвет Комитетът реши да назначи Игор Додон за изпълнителен секретар на ПСРМ", се казва в съобщението, публикувано на сайта на политическата партия.

Съветът също така номинира Батринчеа за председател на парламентарната фракция на Блока на комунистите и социалистите и да избере Зинаида Гречаний за почетен председател на ПСРМ.

Припомняме, че беше задържан в средата на май миналата година, като беше заподозрян в извършване на следните престъпления: пасивна корупция, приемане на финансиране на политическа партия от престъпна организация, държавна измяна и незаконно обогатяване.

През юли магистратите от Кишиневския съд, централата на Чокана, удължиха заповедта за арест от негово име с още 30 дни.

Тогава говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Русия е загрижена за случилото се. Той изрази надежда правата на Додон да бъдат спазени.

Проруският политик беше държавен глава от 2016 до 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир или Членин

    5 1 Отговор
    Молдова е следващата Украйна,барабар с Грузия!
  • 2 Пасивна Корупция

    3 0 Отговор
    Разбира те ли? Атлантическите демагози могат да те бутнат зад решетките за "Пасивна Корупция", ако не успеят да те уличат в "Активна" такава.Това сигурно го чака и Орбан, а защо не и Макрон ако продължава да интимничи с Китай
  • 3 Гориил

    2 0 Отговор
    Това е лоша новина за европейската бюрокрация.