Last news in Fakti

24 Септември, 2013 11:23 15 108 5

Терористите в Кения режели ръцете и горели лицата на жертвите си

  • уестгейт-
  • кения

Ужасяващи разкази за насилие и обругаване на труповете на убитите заложници разказват успели да се измъкнат от ужаса на заложническата драма в мола „Уестгейт“ в кенийската столица Найроби, съобщава в. „Дейли мейл“.

Нападателите правили това, за да затруднят опознаването на телата. Освен това те не се свенили да изнасилват жени пред очите на деца. Много от заложниците са били третирани като животни.

Местната армия съобщи, че са убити други шестима от нападателите. Световните медии отбелязват, че все още няма точна информация за точния брой на терористите. По различни оценки и информации той варира между десетима и 15 души.

Правителството се опита да успокои духовете, обявявайки че нещата са под контрол. В същото време медиите съобщават, че от сутринта се чуват експлозии и спорадична автоматична стрелба в мола.

До понеделник официалните данни бяха за 62-ма загинали. Молът „Уестгейт“ беше атакуван в събота от сомалийската групировка „Аш Шабаб“. В три денонощия много от заложниците са били освободени или са успели да се измъкнат, но според източник на АП кенийските сили за сигурност явно още не са успели да прочистят цялата сграда.

Според неофициалната информация поне трима американци и един британец са сред терористите. Саманта Лютуайт, дъщеря на бивш британски войник, израснала в Бъкингамшир, разглежда тези ужасни събития като повод за ликуване, писа вече в. „Дейли мейл“.

Кенийската антитерористични сили разкриха вчера, че Лютуайт - която е известен като „Бялата вдовица“ на атентатора от лондонското метро от 7 юли 2005 г. Джермейн Линдси - може би е мозъкът зад атаката, която донесе ужас в сърцето на Кения.

Тази информация бе потвърдена и от съобщение в Туитър, публикувано от „Аш Шабаб“, които поеха отговорност за нападението. В него те заявяват, че Саманта Лютуайт е „сред техните редици“.

От „Аш Шабаб“ поеха отговорност за нападението, което е отмъщение на дейността на кенийската армия срещу групировката в Сомалия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Гроздев

    4 1 Отговор
    Каква религия изповядва групировката ?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 dimitar mitko

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Гроздев":

    islqm
  • 3 comments

    1 1 Отговор
    А аз питам питащият-къде е живял до сега и откъде идва?
  • 4 Бай Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Гроздев":

  • 5 Ото Скорцени

    2 1 Отговор
    В мола - бой, секс и сръбска музика. . Сега в Кения с скоро и в България. Ние на нашите терористи им издигаме паметници. Взривилите вагонът за майки с деца на гара Буново и убили невинни жени и деца сега са национални герои. А ченгетата които са ги разкрили и заловили са лусрирани и низвергнати. Това не е държава а кенеф.