Last news in Fakti

23 Септември, 2013 10:59 1 450 0

„Аш Шабаб“ заплаши да избива заложници

  • кения-
  • терористи

Правителствени източници говорят за поне 68 убити

„Аш Шабаб“ заплаши да избива заложници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сомалийската групировка „Ащ Шабаб“ заплаши, че ще започне да избива заложниците, ако правителствените сили не спрат операцията по освобождаването на мола „Уестгейт“ в столицата на Кения Найроби.

Световните агенции през нощта съобщиха, че е започнала операция по освобождаването на похитените. Рано сутринта отново са се чули експлозии и тежка стрелба.

Правителствени източници говорят за поне 68 убити. Очевидци контрират, че по етажите на мола има стотици трупове. В същото време правителствените сили говорят за успешен ход на операцията срещу ислямистите.

Последните обаче продължават да държат неустановен брой заложници. Говорител на кенийското министерство на отбраната съобщи обаче, че повечето от заложниците са спасени.

Терористите обявиха, че нападението им е реакция срещу военната намеса на Кения в сомалийския конфликт.

Междувременно Си Ен Ен съобщи, че трима от терористите са американски граждани. По-рано „Аш Шабаб” съобщи в Туитър имената на девет от участниците в нападението. Сред терористите има такива с канадско, финландско, кенийско и британско гражданство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА