Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Април, 2023 22:45 13 074 88

САЩ предупреди Русия да не пипат американските ядрени технологии в Запорожката АЕЦ

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • аец-
  • аец запорожие-
  • ядрени технологии-
  • запорожка аец

Запорожката атомна електроцентрала в Енерходар "съдържа ядрено техническо оборудване и данни с произход от САЩ, които се контролират от правителството на Съединените щати

САЩ предупреди Русия да не пипат американските ядрени технологии в Запорожката АЕЦ  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ разполагат с чувствителна ядрена технология в атомна електроцентрала в Украйна и предупреждават Русия да не я докосва, според писмо, изпратено от Министерството на енергетиката на САЩ до руската държавна фирма за ядрена енергия Росатом миналия месец.

В писмо, което е прегледано от CNN и е с дата 17 март 2023 г., директорът на Службата за политика за неразпространение на ядреното оръжие към Министерството на енергетиката Андреа Феркиле казва на генералния директор на Росатом, че Запорожката атомна електроцентрала в Енерходар "съдържа ядрено техническо оборудване и данни с произход от САЩ, които се контролират от правителството на Съединените щати."

Стоките, софтуерът и технологиите са обект на експортен контрол от САЩ, когато е възможно те да бъдат използвани по начин, който подкопава интересите на националната сигурност на САЩ.

САЩ предупреди Русия да не пипат американските ядрени технологии в Запорожката АЕЦ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Писмото на Министерството на енергетиката идва в момент, когато руските сили продължават да контролират централата, която е най-голямата атомна електроцентрала в Европа и се намира в част от Запорожка област, която Русия окупира след нахлуването ѝ в Украйна миналия февруари. Централата често е изключвана от електрическата мрежа на Украйна поради интензивен руски обстрел в района, което поражда опасения в цяла Европа за ядрена авария.

Докато централата все още се управлява физически от украински персонал, Росатом я управлява. Министерството на енергетиката предупреди Росатом в писмото, че е "незаконно" руски граждани или юридически лица да боравят с американската технология.

"Незаконно е според законодателството на Съединените щати неупълномощени лица, включително, но не само, руски граждани и руски юридически лица", се казва в писмото, "като Росатом и неговите дъщерни дружества, съзнателно и умишлено да имат достъп, да притежават, контролират, експортират, съхраняват, изземват, преглеждат, реекспортират, изпращат, прехвърлят, копират, манипулират такава технология или технически данни или насочват или упълномощават други да правят същото, без такива руски субекти да стават упълномощени получатели от секретаря на Министерството на енергетиката на САЩ."

Не е ясно дали Росатом е отговорила на писмото. Националната администрация по ядрена сигурност към Министерството на енергетиката каза в изявление на CNN, че писмото е автентично.

Писмата бяха съобщени първо от руския информационен бюлетин РБК.

"Националната администрация за ядрена сигурност на Министерството на енергетиката може да потвърди, че писмото е легитимно", каза Шайела Хасан, заместник-директор по обществените въпроси на Националната администрация за ядрена сигурност.

Тя добави: "Министърът на енергетиката носи законовата отговорност за разрешаване на трансфера на некласифицирана гражданска ядрена технология и помощ за чуждестранни дейности в областта на атомната енергия. DOE не коментира регулаторни дейности."

САЩ предупреди Русия да не пипат американските ядрени технологии в Запорожката АЕЦ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Друго писмо от Феркиле до главния инспектор на Министерството на енергетиката, прегледано от CNN и датирано от 24 октомври 2022 г., очертава технологията, която САЩ са изнесли в Украйна за използване в АЕЦ в Запорожие, и повтаря, че няма "никакви данни за каквото и да е текущо разрешение за прехвърлете тази технология и технически данни на руски гражданин или юридическо лице".

Службата за ядрена енергия на Министерството на енергетиката публично оповести подкрепата на САЩ за централата и заяви на уебсайта си през юни 2021 г., че "Съединените щати помогнаха за прилагането на нови процедури за поддръжка и операции в реактора, които в крайна сметка трябва да засилят енергийната сигурност" в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    324 18 Отговор
    Затова ли правиха тези отчаяни десанти в ЗАЕЦ?

    Коментиран от #84

  • 2 САМОЗАБРАВИХТЕ СЕ

    354 24 Отговор
    САЩ предупреди Русия да не пипат американските ядрени технологии в Запорожката АЕЦ.........................ЗАБРАВЕТЕ.......ТАМ НЯМА ВЕЧЕ НИЩО ВАШЕ.........!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха ха

    240 10 Отговор
    Факюсащ
  • 5 Русофил

    21 261 Отговор
    То и Иран откраднаха едни центрофуги, които после гръмнаха. Да не стане и тук така,
    ако руснаците гепят нещо.

    Коментиран от #24

  • 6 Истината

    291 3 Отговор
    В днешни времена лъжите , промиващата мозъци пропаганда и наглостта нямат спирка и граници !
  • 7 Сандо

    266 11 Отговор
    Толкова е чувствителна,че руснаците трябва да ходят по чорапи и на върха на пръстите си.А по-вероятно е да не би руснаците да разкрият какви зулуми може да осъществят американските подобрения на руските реактори и по-вероятно,какви проблеми са създавали досега.Още повече,че след няколко аварии работата им беше засекретена.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Физик

    274 17 Отговор
    Там всъщност щатите разработваха мръсна ядрена бомба за употреба в Русия и затова сега квичат да не им пипат технологията, обаче! Късно е либе за китка!

    Коментиран от #20, #38

  • 11 Гориил

    220 8 Отговор
    Цялото шпионско оборудване за докладване, наблюдение и контрол вече е демонтирано и изпратено за изследване на руски отбранителни дизайнерски фирми (както и биолаборатории, разположени в Източна и Южна Украйна).Невежите и тесногръдите може да си представят, че Запорожката атомна електроцентрала има нещо общо с американските технологии.Това е политически трик и пропаганден похват, който отразява опита на САЩ да заложат на неопитни и не особено образовани младежи.В Запорожката АЕЦ всичко (до последната микросхема и брояча на Гайгер) се разработва и произвежда в стотици руски предприятия.
  • 12 Наблюдател

    251 9 Отговор
    Тея съвсем изтрещяха. Не виждам как нормален човек може да ги вземе на сериозно. И автора, що за тъ.потии че руснаците обстрелвали АЕЦа който от година вече контролират.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сибирски крепостен

    16 161 Отговор
    Я па тия американци, ако има бакърец, алуминий и никел ще го гепим моментално и осребрим в цъклянка домашен самагон от гумите на стар изгорял 50 годишен Краз. Ние сибирските примати калко самолети, танкоеи и кораби обърнахме във водка и самагон та некъква си АЕЦ ще ни си опре. Дано само нещо не гръмне, че ще се отървем завинаги от глад и данъци.

    Коментиран от #77

  • 15 Жжжжб

    171 8 Отговор
    Говедарите имали.... вече нямат.
  • 16 маке

    163 7 Отговор
    Нещасници...долни кравари..условия поставят...
  • 17 Чомбак

    136 4 Отговор
    Мандалото удари. Край.
  • 18 МирО

    189 5 Отговор
    След една година от както Рашаните уптавляват централата и след половин година от както тя е Руска собственост, Сащ се сетиха, че имат нещо там!!!! Явно Рашаните са открили нещо и дано това не е бомба (недай боже ядрена)!!! Щот Сащ обикновено такива работи поставят за по дълго "Някъде".

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Жребец под наем

    116 4 Отговор
    Руският директор на централата изпрати снимка на 3 о т пръстите на ръката си,където явно се вижда,че петел го е ухапал по единия от тях.Каква е символиката не знам.

    Коментиран от #26

  • 22 НОЩНИТЕ ГЪРНЕТА НА СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ САЩ

    115 1 Отговор
    ли забравихте да си вземете. Руснаците са чист народ, не ползват чужди
  • 23 Гошо

    126 4 Отговор
    Някой да ми обясни ! Какво правят американски уреди или техники в руска централа? Зеления е … няма да го обиждам че ще ме изтрият! Но ако съм на руснаците и има такова нещо ще бутна целия запорожец барабар с европа
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ИСКАТ И У НАС ДА ПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИ

    150 5 Отговор
    в АЕЦ Козлодуй, както в Украйна - да си настройват технологиите да заместват руските пръти в руски реактори. За малко да направят 2 Чернобил. Чехите ги изгониха с шутове, В Украйна имаше поне 2 аварийни спирания и извадиха американските пръти преждевременно поради опасност от разрушаване то им с всички последици след това
  • 26 Мъжа на урсула

    76 1 Отговор

    До коментар #21 от "Жребец под наем":

    С преобладаващ среден
  • 27 Германско кюмбе на въглища

    156 4 Отговор

    До коментар #18 от "МирО":

    Монтирали са нещо САЩ там. Руснаците са го откили и се чудят какво е и с каква цел е поставено. Разбира се че ще проверят какво е са монтирали САЩ в централата им, преди да бият тъпана! Назрява огромен скандал, ако е за контол, следене или дистанционно унищожаване на централата от САЩ .
    Сега САЩ са разбрали че Русия го е открила и в паниката си, чрез излреварващ медиен ход искат да подготвят световната общественост, преди Русия да го обяви.
  • 28 Съдията Дред

    113 1 Отговор
    Много своевременно, само малко повече от година, откак руснаците са там.
  • 29 мечката

    98 9 Отговор
    тази държава урка трябва да се закрие.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Боклук

    138 4 Отговор
    Освен химически тоалетни внос от САЩ ,в централата вероятно са намерили големи количества Уран 235 и Плутоний 238 складирани на открито по които Украинците стреляха като бесни по нареждане на фюрера от Вашингтон.
  • 32 Запорожката АЕЦ

    106 3 Отговор
    РУСИЯ ВЛАДЕЕ АМЕРИКАНСКА СИЛА - ВОЙНАТА В УКРАЙНА ПРЕКЛЮЧИ СЛЕД КАТО РУСИЯ ПРЕВЗЕ АМЕРИКАНСКА АТОМНА ЦЕНТРАЛА В УКРАЙНА

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 МАРА

    80 1 Отговор
    СМЯХ В ЗАЛАТА, ВСЕ ОЩЕ СИ МИСЛЯТ ЗА НЕЩО
  • 37 Вирус

    122 2 Отговор
    А дали е законно да се крадат валутни резерви на друга страна

    Коментиран от #39

  • 38 Хм Хм

    16 81 Отговор

    До коментар #10 от "Физик":

    "Там всъщност щатите разработваха мръсна ядрена бомба"

    Ти четеш ли това, което пишеш!? Какво значи САЩ да "разработват" мръсна бомба, та те са я разработили преди 70+ години! Ако искаха да я ползват в Русия просто си я донасят от САЩ. Феновете на "онази" партия си личат отдалече. Колко тъжно за българското образование.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 А какво

    100 3 Отговор
    прави САЩ на 11 000км от дома им? Каква работа имат в най голямата АЕЦ в Европа?

    Коментиран от #51

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Да вече разбирам

    55 3 Отговор
    Че в Запорожието има ценна ядрена технологии оставени
    На руснаците. Кой ли ще отговаря за това. За едни остарели документи искат да вкарат Тръмп в затвора а още гледат да повдигнат на Джо обвинение за същите тип документи. Да неговорим че един войник вече го отнесе че ни осведоми че ще ДАРЯВАТ МИГ 29 на УКРАЙНА. СЛЕД КАТО КОЦЕТО ИЗЛЕЗЕ С ИНФО ЗА НАРЕЖДАНЕ НА НИВО ПОСОЛСТВО НАКОЕТО Е СЛЕЗНАЛ МЯКОЙ НЕ СЕ ОЧУДВАМ ДА СА ГИ ДАРИ ЛИ ВЕЧЕ.
  • 43 Виктор

    7 97 Отговор
    Много комунисти още у България бре .. сигурно са още внуци на онези нещастници.. или бедни които са били на хранилка на далавера по време на соца. Тия времена умряха и Русия безАНАЛогично е умряла. Направи ми впечатление от коментарите. БВП на Русия колкото на САЩ / Калифорния. Кинжали било нинджи тия времена умряха Путин унижи с тази война специална не себе си а Велика Русия. Поздрави от Санта Барбара

    Коментиран от #62, #72, #81

  • 44 Махмуд

    72 3 Отговор
    Незаконно според американското законодателство били действия на граждани в независими , чужди страни, които не се харесвали на господарите.
    Е нема такава наглост.
  • 45 ТЕ НЕ МОЛЯ,УНИЗИТЕЛНО Е !

    71 3 Отговор
    АУУУУУУ, ПРЕДУПРЕЖДАВАТ, МАЙ ИМА НЕЩО СЪМНИТЕЛНО ТАМ !!!КАКВО СА ПРАВИЛИ , ТЕ РУСНАЦИТЕ ВЕЧЕ СА ГО ВИДЕЛИ. А НЕЗАКОННО БИЛО ????? А ЗАКОННО ЛИ Е ДА ПРЕБИРАТЕ ЧУЖДИ ВАЛУТНИ РЕЗЕРВИ ??
    КОЙ ГОВОРИ ЗА ЗАКОННОСТ???И ХЕГЕМОНИЯТА Е ЗАКОННА КАТО ПО ЗАКОНИТЕ В ДЖУНГЛАТА.
  • 46 хихи®

    49 4 Отговор
    Отговор на Росатом има предполагам и той е в стил "Казаци пишат писмо до султана"
  • 47 вседцрф

    78 2 Отговор
    Мръсни кравари, предупреждавали!? За какви се помислихте ? Отиват и руска технология я правят дар мадан правят си експерименти с тяхно некачествено гориво, а след това предупреждавали?! Какво търсите в Украйна бре мръсни кравари? Къде ви е кочината и къде е Русия че ще предупреждавате? Какво търсите в руски земи? Да си обирате крушите и да се махате от земите ни. Тук няма индианци, чемодан вокзал и кравария. И по малко да заплашвате че да не ви уплашат наистина. Руснаците бият много лошо така че по полека с ултиматумите.
  • 48 Васко Делчев

    66 2 Отговор
    Какво търсят тези сатанисти от САЩ в Запорожката АЕЦ! Тези уроди трябва да бъдат прогонени от цяла Европа, за да може да вървим напред. Кога Европа ще се усети и изолира империята на злото!!!

    Коментиран от #59, #61

  • 49 Ксаниба

    61 2 Отговор
    Енергодар се казва. Построена е от руснаците и ше си пипат колкото си искат.
  • 50 Атомния

    30 2 Отговор
    Росатом,след писмото си направи секуро!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Енергетик

    69 1 Отговор
    "съдържа ядрено техническо оборудване и данни с произход от САЩ, които се контролират от правителството на Съединените щати."

    И как оборудване в руска централа ужким в независима държава ще се контролира от правителството на САЩ - то наглостта на краварите няма край.
  • 53 Аз съм

    53 1 Отговор
    Дали американците са в позицията да поставят каквито и да е ултиматуми на Русия изобщо?
  • 54 Мишел

    49 0 Отговор
    Това предупреждение ще свърши толкова работа, колкото предупреждението на САЩ към Русия да не изважда останките на дрона MQ9.
  • 55 разума

    53 0 Отговор
    То и Украинското зърно трябваше да храни гладуващите в Африка деца където ги даваха по телевизиите , но те продължават да гладуват защото търговците с помоща на ЕС ги излъгаха и зърното и др. хранителни стоки останаха в Полша , Румъния , България и т.н.. Това се казва лъжлива информация че се хранят гладни деца. Да не говорим , че европейската комисия е предупреждавана многократно за това от държавите потърпевши, но си е затваряла очите и защо ли ???????????
  • 56 Азз

    37 0 Отговор
    нагли кравари до безкрай....и научиха първо на това и зелената надрусана марионетка....
  • 57 Късно е

    31 0 Отговор
    Всичко вече е "пипнато"!
  • 58 Слава на братушките

    45 1 Отговор
    Запорожието се присъедини доброволно с референдум към Русия. Напълно според устава на ООН! Фшизираната амери пропаганда повтаря лъжи подобно на гьобелсовата пропаганда...

    САЩисаните да духат супата.. Русия е с 20 г. напред в атомната енергетика!
  • 59 Сащ са зло

    37 1 Отговор

    До коментар #48 от "Васко Делчев":

    Без Сащ ще има мир!
  • 60 жалки кравички нагли

    30 0 Отговор
    тез хем не са обаче хем доказват че са абе направо джендърска работа с тая смъртоностна америка…
  • 61 кога ли

    23 0 Отговор

    До коментар #48 от "Васко Делчев":

    само и единствено след ТСВ !!! америка взе властта над европа след ВСВ следва по същия начин да я сдаде…
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ранко Петров Петров

    28 0 Отговор
    И какво ще им направят ако ги пипнат?????????????
  • 64 Радио Ереван

    21 0 Отговор
    Късно е !
  • 65 Болярин

    1 36 Отговор
    То и вашата смешна Рус вече я няма - не виждаш ли !?! Империята на злото съществува, но само само НАРИЦАТЕЛНО ИМЕ !!!
  • 66 Файзулах

    16 0 Отговор
    Всичко е източено още в първите дни на Операцията. Сега ще до осъвършенстват своята с американски ъпгрейд и става "сделано в Россия"! Още колко скрити загуби ще отчетат предстои да видим!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Коко

    40 0 Отговор
    А какво търсят американски ядрени технологии в Запорожие? Това не е нито американска , нито украинска АЕЦ.
    А какво търсят амереикански войници на терминал 2 на Софийското летище? Никой не е уведомил българският народ, че те ще преминават, камо ли да пребивават в страната ни.
  • 69 Хаха

    23 0 Отговор
    хаха, това е което казват за американското законодателство в Русия!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Слава Самагона

    0 24 Отговор
    Ами като знаят ,че рушляците много пушат ,а и колко пият ,за притеснение си е

    Коментиран от #76

  • 72 Йо Несбьо

    7 0 Отговор

    До коментар #43 от "Виктор":

    Това с БВП много лесно се променя, но би се стигнало до висока инфлация като начало. Просто 1 рубъл се приравнява на 1 долар. Не изведнъж, а постепенно, в рамките на 2-3 години, за да могат бизнес и граждани да го понесат. Когато погледнеш после в табличните - БВП на Русия ще е равен на толкова и толкова трилиона долара. Безспорно, няма да е повече от 45% от американския, но и няма да е така назад в класацията (11-то място).

    Защо не се случва - защото ще усили социалните вълнения, ще има бунтове, а и фалирали бизнеси. Но да се направи може.
  • 73 НЯМА ДА ГИ ПИПАМЕ , НО КАКВО ТЪРСЯТ ТЕ В

    23 0 Отговор
    РУСКА ЦЕНТРАЛА И ЩЕ ГИ ПОКАЖЕМ НА ЦЯЛ СВЯТ ДА ВИДИ КОЛКО СА НЕКАДЪРНИ САЩ В ТОЗИ ЗАНАЯТ !
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 за да има паритет

    19 0 Отговор
    и демокрация, Русия трябва да разположи бази около териоторията на Обора и ги предупреди.
  • 76 ако пък знаят

    22 1 Отговор

    До коментар #71 от "Слава Самагона":

    колко дрогирани са краварите и как масово се изтребват по училища, клубове и църкви, ще приестанат да говорят за пиенето на руснаците. По данни на обора - само за първото тримесечие на тази година има 89 такива нападения с убити десетки хора, главно деца. АНАДЪМО???? И нещо друго - не подценявайте укрите и полаците, барабар с балтийските джуджета и Финландия по ПИЕНЕ. НЕ обиждайте ПОЛЯЦЕ, чувствителни са на тази тема.
  • 77 зомби ли си,

    25 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сибирски крепостен":

    та си крепостен от 19 век, след което още дълго имаше робство на негрите.
    Ти си негър от алабама, който се докарва на господаря си, но за съжаление няма необходимото сиво вещество.

    Апропо, аз съм била в Сибир - Новосибирск и хал хабер си нямаш какво величие е там. Била съм и в седем щата на САЩ. Омерзение изпитвам, когато невежи хора говорят като папагали, каквото им диктуват такива като перо ханъм.

    ТРЯБВА да има МИР на земята и за целта САЩ трябва да си стоят на територията и не рушат цял свят.
    Моля не трийте поста!
  • 78 българина

    12 0 Отговор
    я да видим, сащ питаха ли Росатом когато слагаха краварски платки на руски реактори?
  • 79 Ганка от Банкя

    16 0 Отговор
    Мале мале.....чудно ми е ако на Путин му хрумне,че договора за Аляска е изтекъл и случайно реши да "предупреди" демократичните хАмериканци да не се докосват до дадената им под наем Аляска- какво ще стане.........А ако наемателите пак се направят на ударени Вова просто ще им прати няколко МАТРЕОШКИ да им се порадват....Бащинията си ли дирят Краварите в Запорожието?! Е ще си го намерят.......който търси- НАМИРА!!!!!
  • 80 Име

    10 0 Отговор
    Нали централата беше под контрола на укрите и руснаците я бомбардираха и обстрелваха с ракети? А па сега пишете, че американците заплашват руснаците за някакви технологии? На кое да вярваме? Сменяте си информациите на всеки няколко часа. Вземете се определете вече кое кафяво да ползвате.
  • 81 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #43 от "Виктор":

    не знам за комунистите в бг ама се чудя от де па са останали толкова фашисти още в тая българия бе нали ви изтрепаха комунистите? аман от предатели в тая държава
  • 82 паси

    10 0 Отговор
    Тая долна и престъпна сган сякаш плаши малки деца . Интересно е какво ще направят. ? Някой САРМАТ могат да получат отдавна заслужават това.

    Коментиран от #86

  • 83 Непознат

    8 0 Отговор
    А защо пипат Руските танкове?
  • 84 нпо агент

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Да дойдат американски измислени тулупи или тюлени и да ги вземат..Тези холивудски продукции които бълвате за непобедими морски пехотинци..видяхме ги в Афганистан, с уфунтяни памперси..как изчезнаха светкавично..няма друг такъв случай..и да оставят оръжие за стотици милиарди долари..Нали сащ се явява печатница на тези хартии, а целият свят ги осребрява ..НО иде края на тези изродщини..и долара ще го ползвате вместо тоалетна хартия..затова е тази война в украйна...за икономическите интереси..на никой не му пука за украинци...освен на майките на млади хора които биват убивани заради интересите на сащ..
  • 85 Шаро

    8 0 Отговор
    Наглете краваре да си одат у кравария. Кой кво ша си зема от Осрайна, да си зема(поляци, румънци, унгарци). Зелю да са увеси на клона. Ида са закрива таз подарена територия! Като не си цениш подаръка-ти го вземат!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Следва логичен

    3 0 Отговор
    Въпрос а те защо са пипали руски ядрени реактори без да искат разрешение….
    Пак демагогия и двойни стандарти
    Много бих искал да видя отговора на росатом…. Ще се посмеем
  • 88 Слаба ерекция

    3 0 Отговор
    Меки членове американски.
    Еректилна дисфункция!
Новини по държави: