Last news in Fakti

1 Май, 2023 22:26 1 492 3

60-годишен българин загина при катастрофа в Румъния

  • катастрофа-
  • румъния-
  • загинал

Други двама са ранени

60-годишен българин загина при катастрофа в Румъния - 1
Снимка: БНР-архив

Шейсетгодишен шофьор е загинал, а други двама души са ранени при катастрофа, станала днес следобед на път DN6 в района на село Топлец в румънския окръг Караш-Северин на границата с окръг Дъмбовица. Всички са български граждани, съобщава Аджерпрес, цитирана от БТА.

Според информацията от окръжния полицейски инспекторат в пътно-транспортното произшествие са участвали пет автомобила - три леки коли, един автобус и един микробус. Ранените - мъж и жена - са били транспортирани до болница за изследвания и медицински грижи.

Според първоначалните разследвания полицаите са установили, че лек автомобил, регистриран в България, управляван от български гражданин на 60 години, е влязъл с челно-ляв сблъсък с автобус, регистриран в окръг Олт. В катастрофата са били въвлечени още два леки автомобила от окръзите Мецединц и Долж, както и микробус, регистриран в България.

"При катастрофата е починал 60-годишният водач на лекия автомобил и е била ранена пътничка от същия автомобил, както и шофьорът на микробуса, като всички пострадали са български граждани, а двамата ранени са транспортирани до болница за медицински грижи", уточни цитираният източник.

Шофьорите са тествани за алкохол и е установено, че не са консумирали алкохолни напитки. Полицаите продължават разследването, за да установят причините и точните обстоятелства, при които е станала катастрофата, като по случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе,толко подробности

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺 СЛАВА":

    Караш Северин,Мехединци,Долж и кво там беше А пътят е тесен за многото коли+нашите от и за новия мост и глей кво става Дялнал автобуса,изкочил насам,фръкнал онам и сред другите ударени нямало мъртъв.Пак късмет.
Новини по държави: