Last news in Fakti

4 Май, 2023 13:53 711 5

Сръбската полиция апелира: Собствениците на оръжия да ги държат заключени

  • сърбия-
  • оръжия-
  • апел-
  • полиция

Така че да са недостъпни за неоторизирани лица

 Сръбската полиция апелира: Собствениците на оръжия да ги държат заключени - 1
Източник: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи (МВР) апелира днес всички собственици да пазят оръжията съвестно, заключени в сейфове, каси или килери, така че да са недостъпни за неоторизирани лица, особено за деца, цитират от Tanjug.

В съобщението се посочва, че МВР ще предприеме всички мерки в предстоящия период, за да установи дали собствениците съхраняват оръжие в съответствие с действащите разпоредби, т.е. отделени от боеприпасите и заключени в подходящи шкафове и каси.

На притежателите на оръжия, за които се установи, че съхраняват оръжия небрежно, така че да попаднат в притежание на неупълномощени лица и да застрашат безопасността на хората, оръжието ще бъде иззето и ще бъде внесено искане за образуване на производство за нарушение по реда на Закона за оръжията и боеприпаси.

МВР апелира притежателите на оръжие да проверяват дали то е незаредено, тоест отделено от боеприпасите, както и да направят ключовете или кодовете на касите, сейфовете и шкафовете, в които държат оръжия, недостъпни за други лица, особено деца, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ежедневие в ФАЩ с убити деца в училище

    3 0 Отговор
    Американски евроатлантически ценности.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 пенко

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ? ---БАЩАТА Е ОБУЧАВАЛ СИНА СИ !!! И АЗ ИМАМ ОРЪЖИЕ --ДЪЩЕРЯ МИ МОЖЕ ДА СТРЕЛЯ --- НО ЩЕ ОБУЧА ВНУКА СИ - В ПЪЛНОЛЕТИЕ !!!!!!! В ЧЕРКАСИЯ И ГРУЗИЯ И В КАВКАЗ НЯМА ДОМАШНО НАСИЛИЕ ---ДЪЩЕРИТЕ СА ОБУЧЕНИ ДА УБИВАТ С ХЛАДНО ОРЪЖИЕ ОТ МАЛКИ ---АЙДЕ И НИЕ !!!!!!!!!!!!
  • 5 пенко

    0 0 Отговор
    ... "ОЙСЯ ТЪЙ -ОЙСЯ ---ТЪЙ МЕНЯ НЕ БОЙСЯ ---ЕСЛИ Я НЕ ТРОНУЛА --ТЪЙ НЕ БЕЗПАКОЙСЯ " ???
Новини по държави: