Last news in Fakti

8 Май, 2023 07:12 1 723 20

Проверяват за идеологически мотиви при клането в Далас

  • сащ-
  • далас-
  • убийства-
  • идеология

Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях е използвал 33-годишният Маурисио Гарсия

Проверяват за идеологически мотиви при клането в Далас - 1
Снимка: wtop.com

Служители на федералните служби за сигурност проверяват дали стрелецът, който уби осем души в търговски център в Далас, се е интересувал от идеологията на за върховенство на бялата раса, като се опитват да открият мотив за нападението, заяви служител на правоприлагащите органи пред Асошиейтед прес, цитиран от БТА, като предупреди, че разследването е в начален етап.

Федералните агенти преглеждат акаунти в социалните мрежи, които според тях е използвал 33-годишният Маурисио Гарсия, и постове, които изразяват интерес към неонацистки и расистки възгледи, каза служителят, пожелал анонимност, който няма право да обсъжда публично подробности от разследването.

Когато е бил убит от полицията, Гарсия е носел на гърдите си емблема с надпис "RWDS" - акроним на фразата "Десен отряд на смъртта", популярна сред десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса, каза служителят.

Освен прегледа на постовете в социалните медии федералните агенти са разпитали членове на семейството и познати на Гарсия, за да изяснят идеологическите му убеждения, добави служителят. Преглеждат се и финансови документи, онлайн публикации и други електронни медии.

Началникът на полицията на град Алън Брайън Харви е отказал снощи да отговори на въпросите на АП, като каза за разследването: "Всъщност нямаме много информация".

Тексаският департамент за обществена безопасност идентифицира Гарсия като предполагаемият извършител на убийството на осем души в търговски център в Тексас. 33-годишният беше смъртоносно прострелян в събота от полицай, който случайно се намирал в близост до мястото на нападението.

Служител на органите на реда заяви, че следователите претърсват мотел в Далас близо до междущатска магистрала, където Гарсия е бил отседнал. Според него полицията е открила на мястото на инцидента множество оръжия, включително пушка тип АР-15 и пистолет.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофоб

    18 1 Отговор
    LGBTI и лесното въоръжаване
  • 2 ХАХАХА

    20 0 Отговор
    Ееее,няма начин ! След участието на руските тайни служби в организирането на протести срещу наливането на оръжия в Осрайна и санкциите срещу Русия, сега е ред и във ФАЩ да бъдат не само заподозрени, но и съучастници в масовите убийства организирани от "проспериращи" говедари от латински произход постигнали говедарската мечта.
  • 3 По - чести

    25 0 Отговор
    Статистиката показва, че нападения на афроамериканци срещу бели са 10 пъти по-чести (включиэлно сексуални) отколкото обратно бели срещу други раси.
  • 4 Зззз

    15 0 Отговор
    Ама някаква друга идеология да бяха измислили ,че този Гарсия е едно олицетворение на бялата раса мани ,мани!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе

    13 0 Отговор
    Шумов, за какво клане говориш ? Стрелба е едно, клане друго. Тази хибербола ми идва в повече

    Коментиран от #10

  • 8 Перо

    10 0 Отговор
    А-15 е една сполучлива стара щурмова пушка, по-предпочитана от професионалистите, от новите образци! Съдейки по името стрелеца е “спанчуга” /латинос/, а в САЩ те не се считат за бели! Във всеки формуляр, изискваш произход и раса,в графата БЯЛ/А/, изрично пише, че там не се включват американци с произход Латинска Америка! По-допустимо там, да е стреляно по ционисти! За това издаването на разрешително за оръжие в Ню Йорк и Калифорния е много трудно! Расовият момент е съмнителен, по-добре е да проверяват регистрите за психично-болни и престъпници!
  • 9 Сандо

    13 0 Отговор
    Пак добре,чене са открили червена петолъчка,сърп и чук,томче на Троцки и албум със снимки на Маркс,Енгелс,Ленин,Сталин и Мао.

    Коментиран от #12, #18

  • 10 Сандо

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абе":

    Така ги учат как да си продават скапаните си материали.Търговия със страховете на хората и извращаване на човешката психика,но какво ги интересува това,когата кинтите им падат в джобчето.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    Троцки и Сталин не вървят заедно.

    Коментиран от #20

  • 13 Не е верно

    4 0 Отговор
    Руснаците и китайците са виновни!
  • 14 От страни

    2 0 Отговор
    Такива убийци се прогамират и исползват от специалните служби. Докарват некого в участъка за нещо дребно, идва доктора, въвежда го в транс и му казват че когато чуе кодовата дума трябва да си вземе оръжието, да иде до търговския център и да трепе хора. А после да се самоубие. За да не попадне в ръцете на полицията и да не се разбере че го е правил под хипноза. То и без това краварска полиция няма да го остави жив - тия първо стрелят а после питат как се казваш. Само по филмите могат да ранят в краката или раменете за да обездвижат престъпника а в живота ги трепят като кучета. После идва момента коато е необходимо да се задейства тая "консерва". Да речем нужно е да се измести кмета на града или губернатора на штата и за тая цел трябва да мине срия от такива престъпления та оня да си подаде отставката. Обаждат му се и казват кодовата дума и готово.
  • 15 Вирус

    2 0 Отговор
    Бля бля руснаците виновни бе не знаете ли хахаха
  • 16 От страни

    0 2 Отговор
    Днес целта на такива масови убийства е инициране на обезоръжаването на населението. Казват: ето вижте колко е лошо хората да имат оръжие, я да го забраним. Щото идва новият световен ред, населението ще се намалява, стандартите на живот ще се снижават и ако хората имат оръжие ще е по трудно. А американците си имат оръжие и си умеят да боравят с него. Имат си и култура на притежаване на оръжие. Ние такава нямама - ако направим свободно оръжието днес населението ни ще намалее драстично. То и сега се трепят с мотики и бухалки ми ако има оръжие. Докато не придобием тяхната култура на притежание ще намалеем доста.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    И добре че не са казали че "хайли лайкли" са били Петров и Боширов щото са ги видели да разглеждат местната църква....
  • 19 Как тъй

    3 0 Отговор
    Преди месец в християнско училище в Нашвил едно LGBT уби 3 деца и 3 възрастни. Федералните как тъй не се самосезираха за идеологически мотиви тогава?
  • 20 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    За янките това е без значение,те са комунисти и подлежат на изтребление.