Last news in Fakti

9 Май, 2023 10:35 746 12

Г-7 планира мерки за заздравяване на световната финансова система

  • г-7-
  • япония-
  • криза-
  • банкова-
  • финанси-
  • икономика-
  • министри-
  • среща

Министрите на финансите ще обсъдят начини за укрепване на финансовата система на фона на банковата криза

Г-7 планира мерки за заздравяване на световната финансова система - 1
Източник: Shutterstock

Г-7 планира да предприеме мерки за заздравяване на световната финансова система, по време на срещата им тази седмица в Япония. Министрите на финансите ще обсъдят начини за укрепване на финансовата система на фона на банковата криза, предава изданието Bloomberg.

Министърът на финансите на Япония Шуничи Сузуки заяви, че социалните медийни услуги и интернет банкирането са частично отговорни за последните банкови фалити в САЩ.

На срещата ще бъдат обсъдени различни икономически предизвикателства, включително подкрепа за Украйна и дългови проблеми в страните с ниски и средни доходи. Министрите ще представят планове за спиране на "банковото бягство", което доведе до колапса на Silicon Valley Bank.

Освен това, изменението на климата, глобалното здравеопазване и икономическата сигурност ще бъдат разгледани. През април Г-7 обещаха да вземат подходящи мерки за поддържане на стабилността и устойчивостта на световната финансова система.

Министърът Сузуки подчерта желанието си срещата да бъде успешна по отношение на сътрудничеството с други страни, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдам

    16 0 Отговор
    още ще даваме на ФАЩ
  • 2 Г7 са

    21 0 Отговор
    най-големите обирджии, живеещи на чужд гръб!
  • 3 факуса

    15 0 Отговор
    с тез дългове начина е един,яко крадене,ама русия не се дава,печатане не става вече,взеха да отрязват долара,жужи ги ужили яко великаните

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил

    2 13 Отговор
    Г-7 планира мерки за заздравяване на световната финансова система.
    Русията прави нов съюз - Б10 (Бедните десет). Русия, Еритрея, Сирия, Иран, Аржентина,
    Бразилия, Сомалия, Венецуела, Северна Корея, Куба. Искат нов световен ред. Немат паре.
  • 6 макони

    15 0 Отговор
    ДОЛАРА СИ ЗАМИНАВА ТОВА САМО ХАРТИЙКИ НЯМА НИКАКВО ПОКРИТИЕ.

    Коментиран от #9

  • 7 ЕВРОНЮЗ

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "факуса":

    На колонизаторите им спряха ресурсите и останаха само с пробития долар.. Африканците ги отсвириха и сега им остават само декларации и Гей паради. 😜 😜 😜
  • 8 Пучо Капучо

    9 0 Отговор
    Тия лешояди от Г-7 разбраха май, че няма да могат да се докопат до руските богатства...и взеха да мислят за заздравяване на световната финансова система.
    Как ще я заздравят обаче, туй ми е интересно?
    С поредно печатане на пари без покритие? Не става.
    С понижаване на заплати и стандарт на живот? Пак не става - ще ги избият.
    Май ще казваме чао на доларчето...
  • 9 Русофил

    1 9 Отговор

    До коментар #6 от "макони":

    Къде мога да си сменя рублите да си купя хляб?
  • 10 Некой си

    6 0 Отговор
    Малко международни новини:
    1. На 01.07 ФЕД въвежда цифровия долар. В същото време редица държавни и частни организации, фирми и институции в САЩ не приемат плащания в брой.
    2. Кристин Лагард от месеци драпа ЕК и ЕП да въведат за целия ЕС лимит за плащания в брой до 1000 евро или равностойност. Всяко плащане в брой над 1000 ще бъде НЕЗАКОННО, НАКАЗУЕМО, водещо до УВОЛНЕНИЕ И ДОРИ ЗАТВОР, според думите на Лагард.
    3. Към момента 11% от населението на Панама е съставено от венецуелски емигранти. Колумбия - около 6%. Емигрантите в САЩ, освен от Латинска Америка, са афганистанци, пакистанци, СОМАЛИЙЦИ, КИТАЙЦИ и всякакви други. Влизат в САЩ от Канада, МЕксико, Куба. Логистиката се организира и финансира от USAID, EU, UN, плюс още десетина НПО, директно свързани с МИФ (Шваб и компания).
    Та, те така, драги сънародници. Живеем в изключително интересни времена.
  • 11 Мухаа,хаа!

    7 0 Отговор
    Всичките Ге седмици,освен че са се набълбукали с вътрешна задлъжнялост в десетки проценти, а някой от тях( същия косогалазест над 105% към БВП) но сащисания ги държи в железни клещи,с ДЦК за почти трилион зелени.Това е валидно и за останалите "седмици". Точно те,подържат зелендаша,като наливат милиарди в ДЦК на обора ежегодно.Не е случайно ,че засилват натиска към европейския дребосък да приеме еврото.Дребен,дребен,но ще им подари милиарди във вид на валутни резерви и физическо злато,от собствените си централни банки.
  • 12 Хмм

    5 1 Отговор
    Монетарната система ще стане електронна и никой и нищо не може да я спре. За жалост няма да можем да си крием спестяванията под матрака