Last news in Fakti

10 Май, 2023 12:09 1 088 0

Вучич покани гражданите на “най-големия митинг в историята на Сърбия”

  • митинг-
  • сърбия-
  • история-
  • вучич-
  • трагедия

Митингът ще се проведе пред сръбския парламент или на площада на Републиката в Белград

Вучич покани гражданите на “най-големия митинг в историята на Сърбия” - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия, Александър Вучич, призова всички граждани да се присъединят на 26 май в Белград към "най-големия митинг в историята на Сърбия", който ще защитава "свободните, демократични ценности на Сърбия", съобщават местните медии. Митингът ще се проведе пред сръбския парламент или на площада на Републиката в Белград, предаде БТА.

Вучич направи видео обръщение във връзка с двете масови убийства, случили се миналата седмица в Сърбия. На 3 май, 13-годишен ученик застреля осем ученици и охранител в белградско училище, ранил други шест деца и една учителка. Следващата вечер 21-годишен младеж стреля в три села край град Младеновац, убивайки осем души и ранявайки 14. Двамата извършители са задържани.

В своето обръщение Вучич призова всички, които искат да запазят Сърбия и да я защитят от хора, които искат да я сринат и унищожат на всяка цена, да дойдат и да покажат по мирен, достоен, горд и демократичен начин, че никой не може да отнеме Сърбия от нейните граждани. Вучич също така критикува опозицията, която организира протеста "Сърбия срещу насилието" в понеделник, обвинявайки я в злоупотреба с трагедията и планиране на политически митинги в деня на траур.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: