Last news in Fakti

12 Май, 2023 15:50 536 0

ООН: Преговорите за прекратяване на огъня в Судан ще бъдат възобновени

  • судан-
  • прекратяване-
  • огън-
  • боеве

Заяви специалният представител на ООН за страната, Фолкер Пертес

ООН: Преговорите за прекратяване на огъня в Судан ще бъдат възобновени - 1
Източник: БГНЕС

Специалният представител на ООН за Судан, Фолкер Пертес, съобщи, че преговорите за прекратяване на огъня в страната ще бъдат възобновени в близко бъдеще, след като враждуващите страни показаха готовност за промяна в позицията си.

Въпреки че бе постигнато ограничено споразумение за защита на цивилното население и хуманитарна помощ, сраженията продължават да бушуват.

Пертес заяви, че е получил уверение за готовност за продължаване на преговорите от една от страните и очаква те да започнат отново в близко бъдеще. В предишни прекратявания на огъня не се спазваше, защото и двете страни все още смятаха, че могат да спечелят, но сега са осъзнали, че дългата война може да навреди на цялата страна и дори да спечелят битката, те все пак могат да загубят страната, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА