Last news in Fakti

15 Май, 2023 12:34 894 5

Мъск ще се срещне с Макрон във Франция

  • франция-
  • макрон-
  • среща-
  • икономически-
  • форум

Преди откриването на икономическия форум Choose France във Версай

Мъск ще се срещне с Макрон във Франция - 1
Източник: БГНЕС

Еманюел Макрон, държавният глава на Франция, ще има среща с Илон Мъск, собственика на Twitter и Tesla, преди откриването на икономическия форум Choose France във Версай, според информация от източник в Елисейския дворец, цитиран от телевизионния канал BFM. Срещата ще обсъди работата на Twitter в Европейския съюз и "зелената" индустрия във връзка с дейността на Tesla. След това Мъск ще бъде поканен на работен обяд с френския финансов министър, Бруно Льо Мер.

По-рано Елисейският дворец обяви, че френския бизнес очаква да привлече 13 милиарда евро от международни инвеститори за различни проекти по време на форума Choose France. Сред тези проекти е и привличането на 5,2 млрд. евро за завод на тайванския концерн Prologium, който ще произвежда батерии от ново поколение и ще създаде общо 3000 работни места. В сътрудничество с китайската технологична компания XTC и френската Orano ще бъде изграден и завод за производство на компоненти и рециклиране на батерии на стойност 1,5 млрд. евро.

Оставащите средства ще бъдат набрани за проекти в различни области, като фармацевтиката и производството на мебели. Президентът на Франция ще участва във форума, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозе

    2 8 Отговор
    Е къде са санкциите за Китай? Нещо пак ни баламосвате от ЕС? Едно се говори, друго се върши. То е същото, като с газ и петрол. Само в БГ опъваме каиша май.
  • 2 амоняк

    4 7 Отговор
    мъск плюе по бил гейтс ама е същия. дърпай килима...така се правят стотици милиони. лицемер.
  • 3 Дякон Унуфрий Араллампиев

    3 5 Отговор
    Илчо кво стана с чайника от алпака
  • 4 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Те вече си говорят на закрити врати,интервюто мина с двамата.Другият който иска като Амазон да превзема Европа и да печели милиони,за САЩ би било хубаво скоро да има санкция и да си прибира всички бизнесмени и бизнеси от Европа и заводите в Индия ,Китай ...
  • 5 Абе ей докога ще го пиша

    1 3 Отговор
    престанете да хората с тез ишерети!
    Няма такова чудо като работен обяд или вечеря.Какво се правят всички , че генерират работа и работят много.Онова джудже зелено беше на работна вечеря този пък на работен обят.Предлагам на всички който бачкат много и наистина да излезнат за тази чепка хора който контролират цял свят да си направят работна закуска и работна почивка за неопределено време да ги видим от де пари за работни обяди.Запомнете няма такова чудо или работиш или обядваш.Работен обяд!😹😹😹😹А работна френска любов има ли след обяда под завивките.Освен да плющят храна, напитки и да пърдят друго не се случва по такива работни гурмета дето робите вие им ги плащате докато работите по 18 часа.С тази напреднала технилогия с видео от марс можеш да обсъдиш каквото искаш, че и договори да подпишеш.Но няма разходка, гурмета и подаръци.
Новини по държави: