Last news in Fakti

22 Май, 2023 05:09 2 039 5

Тайван: Изключването ни от СЗО е заплаха за световното здравеопазване

  • тайван-
  • сзо-
  • министър-
  • здравеопазване

Министърът на здравеопазването на островната държава Суе Цзуян коментира темата в Женева

Тайван: Изключването ни от СЗО е заплаха за световното здравеопазване - 1
Снимка: news.unabg.org

Тайванският министър на здравеопазването Суе Цзуян заяви в Женева, че изключването на неговата страна от Световната здравна организация в резултат на натиск от страна на Китай е заплаха за здравеопазването по света, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Изключването на Тайван от СЗО не компрометира само правото на здравеопазване на 23,5 милиона жители на Тайван, но подкопава също усилията на СЗО да осигури здравеопазване за всички", заяви министърът.

Той говори малко преди в Женева да се открие Световната асамблея по здравеопазване, която всяка година обединява представители на страните членки на СЗО и която отново се провежда без участието на Тайван.

Тайван изгуби през 2016 г. статута си на наблюдател в Световната асамблея за здравеопазване под натиска на Пекин, който смята острова за част от Китай. От международната общност дойдоха много призиви да се позволи на Тайван да участва в проявата като наблюдател, по-специално от началото на коронавирусната пандемия, която извади наяве необходимостта от световно сътрудничество за възпиране на инфекциозните заболявания.

Днес тайванският здравен министър подчерта, че отстраняването на Тайван възпрепятства бързото споделяне на информации, което е немислимо за превенцията на инфекциозните болести или за ефикасен отговор на бъдеща пандемична заплаха.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тайван НЕ е

    35 3 Отговор
    Отделна държава. Китай е. А СЗО е доказана мафия. Слуга на биг фарма и банкстерите. Който се подчини на СЗО си убива народа.
  • 2 Етиопеца

    3 26 Отговор
    Прав е тайванският министър на здравеопазването
  • 3 Гръч

    22 2 Отговор
    Още един лумпен на демонкрацията
  • 4 Да...

    21 3 Отговор
    СЗО-смъртоносна мафия.
  • 5 Онзи

    15 1 Отговор
    СЗО е инструмент на Глобалистите за унищожаване на човечеството.