Last news in Fakti

23 Май, 2023 04:49 1 457 18

Руският премиер пристигна в Шанхай

  • михаил мишустин-
  • премиер-
  • русия-
  • китай-
  • посещение-
  • шанхай

Михаил Мишустин е на първо посещение в Китай в качеството му на министър-председател

Руският премиер пристигна в Шанхай - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

Руският министър-председател Михаил Мишустин снощи пристигна в Шанхай, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Това е първото му официално посещение в Китай в качеството му на премиер на Русия.

По-късно днес Мишустин ще направи изказване на пленарната сесия на Руско-китайския бизнес форум в Шанхай, ще посети Шанхайския институт за нефтохимически изследвания на корпорацията "Синопек" (Sinopec) и ще се срещне с представители на руската бизнес общност.

След това ръководителят на руския кабинет ще отпътува за Пекин. Той ще проведе разговори с президента Си Цзинпин и премиера на Държавния съвет Ли Цян. Ще последва подписване на двустранни споразумения.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Водка и Чай

    11 5 Отговор
    Русия със Китай,натуту ще трай,да нейде калай!
  • 4 Гориил

    13 3 Отговор
    Китайците очакват с нетърпение отварянето на руския вътрешен пазар. Но Москва поставя условия - цялото или почти цялото китайско производство да бъде локализирано в Русия. Пекин е съгласен. Условията ще бъдат подписани днес. Руската делегация включва над 300 бизнесмени и петима федерални министри.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 5 Рослямист

    3 2 Отговор
    Учим китайски, турския беше по лесен.
  • 6 Прокопий

    2 12 Отговор
    Русначетата нещо свикнаха нон-стоп на крака да ходят да се отчитат на Си (Интересно Путлер що не пътува, двойника ли е болен,?).
    Така беше и в комунизма - всички от СИВ тичаха в СССР да се отчитат на вожда, което просто доказва, че Просия бавно, но сигурно става васал на Китай!
    Ура, дрОгареееее!

    Коментиран от #9

  • 7 Гориил

    1 9 Отговор
    Другия вариант е, китайците да са привикали ватенките да уреждат прехвърлянето на Сибир!
  • 8 Гориил

    10 1 Отговор
    Според последните съобщения в пресата китайците искат да построят в Русия пет завода за производство на печатни платки и микроелементи. В същото време Пекин възнамерява да подпише най-голямата сделка в историята за закупуване на руски оръжия с последващ трансфер на технологии. Освен това Китай вече строи авиационен завод за производство на руско-китайския широкофюзелажен самолет "CR-929", за който Русия ще произвежда двигателя и крилата от композитни материали.
  • 9 Разсъдлив

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Прокопий":

    Русия ако е васал на Китай, БГ е колония на Атлантизма. Обаче Китай дава ли дава, а ние - с пръст в бюджета
  • 10 Нако

    2 2 Отговор
    Русия ще слуша Китай.А Украйна ще бъде васал на целия свят
  • 11 Тити

    2 6 Отговор
    Робите отиват при вассала за да молят за пари.
  • 12 Гориил

    10 1 Отговор
    Изключително жалко е, че западната пропаганда ви лишава от възможността да оцените реалистично заплахите и предизвикателствата от сътрудничеството за интеграция и сътрудничество между Русия и Китай. Пред отслабващия и застаряващ Запад се очертава перспективата за тежка загуба и поражение.
  • 13 Ето го първия

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    завод. Строи в Якутия огромна ТЕЦ 8000МВт на газ и 1800км. далекопровод до Китай. Екологията и замърсяванията за Русия, токът за тях. Дали ще е само на газ не се знае защото лесно става и за въглища.
  • 14 В същия китайски

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    стил ще е и останалото - добив, замърсяване на природата, а обогатената и очистена суровина - за Китай. Ще изсекат горите, ще изпият и замърсят Байкал. Японците бяха купили някакъв остров за дървен материал и го осякоха целия най-безмилостно, а друг го взеха за фосфатни торове и чак изселиха оттам местното население - такива са жълтите. Руснаците избягаха от Западния колониализъм и попаднаха на Източния тоталитаризъм, дупе да им е яко. Западът взема, но плаща на межународни цени, а Китай, Индия гледат да минат тънко, например Индия купува нефт за 42$/барел, казали са, че на по-висока няма да купуват. Изтокът е тънка работа.
  • 15 Просто

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Ще им бъде връчен на Руската Сган договорът С5+1.
    Че нямат вече право вече да нападат и да правят опити да окупират
    Казахстан, Киргизстан ,Таджикистан Тюркменистан ,Узбекистан.
    С една дума
    Руските чакали ги чака дървото
    Китай създава новата Китайска империя и скоро сибирските региони трябва да бъдат върнати на КНР.
    А за бизнеса който говориш, само ще се уточнят ниските цени на газ ,нефт и други такива стоки .
    Раша става един обикновен магазин който ще продава на безценица.
  • 16 На снимката

    0 2 Отговор
    Ясно се вижда как Лакейчето се мазни на Императора .
    Сигурно още се е навел след това и заел поза ,
    Саксофон .
  • 17 Аспарух

    0 0 Отговор
    Христос Воскресе!
  • 18 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    Омер паша през 1878 г., предавайки се на милостта на генерал Гурко, казва: „Вие проляхте толкова много руска кръв за този подъл и неблагодарен народ...“.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания