Last news in Fakti

24 Май, 2023 04:51 1 045 3

Новият китайски посланик в САЩ пристигна в Ню Йорк, за да поеме задълженията си ВИДЕО

  • китай-
  • сащ-
  • посланик-
  • сие фън-
  • ню йорк

Сие Фън доскоро беше заместник-министър на външните работи

Новият посланик на Китай в САЩ Сие Фън пристигна в Ню Йорк, за да поеме задълженията си, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Информацията е на китайската централна телевизия.

Доскоро Сие беше заместник-министър на външните работи. На този пост той участваше в гръмки дипломатически спорове с Вашингтон, които доведоха отношенията между двете свръхдържави до едно от най-ниските равнища в историята им. През февруари той отправи остри забележки и към посолството на САЩ в Китай, след като Вашингтон унищожи апарат, който смяташе за шпионски балон, но Пекин определи като китайски граждански дирижабъл, случайно навлязъл във въздушното пространство на страната.

Новият китайски посланик в САЩ пристигна в Ню Йорк, за да поеме задълженията си ВИДЕО
Снимка: Фейсбук



Новият посланик на Китай във Вашингтон заяви че ще се стреми да засили обмена и сътрудничеството между двете страни. След като кацна на международното летище "Кенеди" в Ню Йорк, Сие заяви пред медиите, че американско-китайските отношения са изправени пред "сериозни трудности и предизвикателства".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Жонжибао

    3 0 Отговор
    Сега ще им къса нервите на янките от по- близко и по- често.