Last news in Fakti

25 Май, 2023 05:07 1 679 21

Китай ще подкрепя основните интереси на Москва

  • китай-
  • русия-
  • си дзинпин-
  • михаил мишустин

Това заяви президентът Си Дзинпин на среща с руския премиер Михаил Мишустин в Пекин

Китай ще подкрепя основните интереси на Москва - 1
Снимка: БГНЕС

Китай и Русия трябва да засилят още повече икономическото си, търговско и инвестиционно сътрудничество, както и да разширят сътрудничеството в енергетиката. Пекин ще подкрепи основните интереси на Москва. Това е заявил китайският президент Си Дзинпин на среща с руския премиер Михаил Мишустин в Пекин, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Китай и Русия трябва да продължат задълбочено да използват потенциала (за двустранно сътрудничество), да повишават нивото на сътрудничество в търговско-икономическата и инвестиционна сфера", е казал Си, цитиран от китайската телевизия.

По думите му Пекин е готов "да засилва и задълбочава" връзките с Москва в областта на енергийното сътрудничество, допълва ТАСС. Според Си Китай възнамерява да обедини усилия с Русия за повишаване на нивото на взаимодействие във всички направления, за да "обогатява непрекъснато всеобхватното стратегическо партньорство" между двете страни.

Мишустин е на посещение в Китай от вчера. Първоначално той посети Шанхай, където участва в китайско-руски бизнес форум. В Пекин той се срещна и с премиера Ли Цян. При визитата бяха подписани двустранни документи, включително меморандум за разширяване на търговското сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтъниПлинкен

    22 7 Отговор
    Ква я мислехме с Килари и Обонго, каква стана тя... 100 държави се обиединиха срещу мас. Братя и сестри гейове, педофили, наркомани солотявайте се!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пипчо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Предозирал си май рано рано....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дернев

    9 2 Отговор
    Светът тръгва ускорено към 3СВ. И основно виновници за това са пак Франциия и най-вече Германия. Тя е основната причина ЕС да не тръгне към създаването на СЕЩ, защото тя иска единен пазар не армия. Франция, която е основна сила в ЕС, отиде всякъде другаде да търси съюзници за сигурността си, но не отиде в Русия да договорят такава за Европа. А и двете сляпо следват Щатите, загърбвайки европейските интересш и по този начин тласнаха Русия към Китай, от което има полза само Китай. Ако Ф и Г не променят тактиката си, трябва да мислим и работим не за Шенген, аза нов Варшавски договор. Защото сега Щатите готвят бившите соцстрани за жертвени агнеци в бэорбата им с Русия. Нещо, което западноевропейците приемат мълчаливо , с мисъл за тяхното спасение с което обричат Европа на гибел. Новият Варшавски договор поне малко ще можеда забави времето към това.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Трудна работа

    0 8 Отговор

    До коментар #7 от "Дернев":

    Абе мой ти как си представяш западен либерал да тръгне да сключва сделка за сигурност с човек който не знае в коя година живее..сделките бяха до 2014 година..след като Путин срина Сирия
    маските окончателно паднаха
  • 12 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Ето до какво ще доведе "засиленото сътрудничество" :
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Истината

    1 7 Отговор
    Русия никога не може да говори с Китай на равни начала. Тя отдавна е суровинен придатък и презрян васал на Поднебесната империя. Още преди десетина години милиони хектари гори в Далечния изток бяха дадени на Китай под аренда за 49 години и фактически по-голямата част от неговата икономика е под китайски контрол. Браковете между китайци и рускини са масово явление а и самото население чувства, че при китайците се живее много по добре.
  • 15 Валерия Новодворская

    2 5 Отговор
    В нашия север има само бели мечки, в нашия юг сме обкръжени от плътна пустиня от ненавист, защото на всички – и на Кавказ, и на Средна Азия, и на Тибет, на който ние даже не съчувствахме – ние причинихме някакво зло.
    На запад ние гнусно и предателски нападнахме Украйна, и тази война завинаги ни лиши от доверието и уважението на цивилизованите народи – от Швеция до Австралия и от Канада до Чили.
    А на изток ние се заплетохме в китайската главоблъсканица. Главоблъсканица в буквален смисъл, защото там ще си счупи врата.
  • 16 Наблюдател

    1 5 Отговор
    След разпадането на СССР Китай предяви териториални претенции към всички нови независими републики за територии, които смяташе, че са несправедливо отнети от Русия през 19 век.
    През 1997 година Казахстан върна на Китай 407 кв. км. свои територии. През 2011 година Таджикистан предаде на Китай 1,1 хиляди . кв. км земи, но китайците имат претенции за 28 хиляди кв.км. А от Киргизстан китайците си върнаха територии с площад от 1250 кв.км. От Русия със съгласието на Путин през 2005 година Китай си взе официално остров Даманский, който от 1969 година беше де факто китайски, остров Тарабаров и половината от остров Большой Уссурийски с обща площ от 337 кв. км. Китайските претенции към Русия са за 1 500 000 км. км.
  • 17 Гориил

    1 3 Отговор
    Китайският мечкар отдавна е сложил халката на носа на руската мечка и я е направил панаирджийска. Сега ще я кара да прави разни номера само заради единият хляб.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мишел

    4 3 Отговор
    Промишленият гигант Китай и военният гигант Русия са напълно наясно, че само техен съюз с всестранно сътрудничество ги прави непобедими и способни да променят света на САЩ.
  • 20 Тити

    1 2 Отговор
    Си е посетил новите си роби Рашистите.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания