Last news in Fakti

26 Май, 2023 08:55 633 7

Осъдиха двама мъже за щурма на Капитолия в САЩ

  • щурм-
  • присъда-
  • капитолия

Присъдата е най-дългата досега, дадена на щурмовак на Капитолия. Междувременно Кели Мегс, лидерът на клона на милицията във Флорида, беше осъден на 12 години затвор за участието си в бунта

Осъдиха двама мъже за щурма на Капитолия в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на крайнодясна милиция беше осъден на 18 години затвор за участието си в щурма на Капитолия в САЩ. Стюарт Роудс, основателят на Oath Keepers (Пазителите на клетвата), беше осъден по обвинения в бунтовнически заговор и други престъпления, съобщава БиБиСи.

Присъдата е най-дългата досега, дадена на щурмовак на Капитолия. Междувременно Кели Мегс, лидерът на клона на милицията във Флорида, беше осъден на 12 години затвор за участието си в бунта.

Роудс и Мегс също бяха осъдени за възпрепятстване на официално производство и подправяне на документи или производства в един от най-известните процеси, свързани с бунта на 6 януари 2021 г.

По време на изслушване в Роудс заяви, че е политически затворник и настоява, че Пазителите на клетвата се противопоставят на хора, които унищожават страната.

Присъдата на Роудс беше най-дългата, издадена досега за бунта, където хиляди поддръжници на Доналд Тръмп, които възразиха срещу резултата от президентските избори през 2020 г., нахлуха в законодателния орган на САЩ.

Източник: Би Би Си


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахах

    7 0 Отговор
    Няма страшно той Тръмп като спечели ще ги помилва.
  • 2 ха ха

    9 0 Отговор
    Пропагандата на Давос в действие. Всичко е точно "крайно дясни", "милиции"... Личи си спонсорът.

    Коментиран от #4

  • 3 иса

    8 0 Отговор
    18г. защото не си съгласен с доказано манипулирните изборни резултати!?! Това се казва съдебна система и демокрация в действие! Впрочем какво стана с Асанж?
  • 4 Путин

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "ха ха":

    Нищо не мога да им кажа евреин съм.
  • 5 Змията

    4 0 Отговор
    предсмъртно хапе най-лошо…
  • 6 Някой

    6 0 Отговор
    Мдааааа. Демокрация, е бе!
    За нищо - 18 годинки на топло. После Русия и Китай били недемократични и репресирали инакомислещите.
    Гледайте и си правете сметките на кого се кланяте.

    Коментиран от #7

  • 7 Путин Шалома

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Мълча, защото съм евреин.