Last news in Fakti

26 Май, 2023 16:09 1 168 3

Земетресение с магнитуд 6.2 разтърси Токио

  • япония-
  • токио-
  • цунами-
  • земетресение-
  • магнитуд

Няма опасност от цунами

Земетресение с магнитуд 6.2 разтърси Токио - 1
Източник: Shutterstock

Днес Токио и околните райони на Източна Япония бяха разтърсени от земетресение с магнитуд 6,2, но няма опасност от цунами, съобщи националната метеорологична агенция, цитирана от агенция "Киодо".

Земетресението се случи в 19:03 часа и според Японската метеорологична агенция регистрира интензивност по-ниска от 5-та степен по 7-степенната японска скала за сеизмична интензивност в части от префектурите Ибараки и Чиба.

В централната част на Токио и в Йокохама, разположена в префектура Канагава, беше забелязана интензивност от 3-та степен.

Епицентърът на земетресението беше на дълбочина около 50 км край източното крайбрежие на Чиба.

Атомната електроцентрала "Токай 2", разположена в Ибараки, североизточно от Токио, не отчете аномалии, според оператора ѝ.

Земетресенията са обичайно явление в Япония, която се намира в един от най-сеизмично активните региони в света. Около една пета от земетресенията с магнитуд 6 или повече в света се случват в Страната на изгряващото слънце, посочва "Ройтерс".

На 11 март 2011 година североизточното крайбрежие на Япония беше засегнато от земетресение с магнитуд 9 - най-силното земетресение, регистрирано в Япония, последвано от унищожително цунами. Тези събития предизвикаха сериозна ядрена криза, сравнима със започналата в Чернобил четвърт век по-рано, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Дионисий

    7 2 Отговор
    Който се е хванал със Зеленски добро не е видял.

    Коментиран от #2

  • 2 Отче,

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    престани да пиеш киселяка за комката, че Зеленски почна да ти се привижда навсякъде!
  • 3 Токио

    3 1 Отговор
    Що ми трябваше да се бъзикам с Москва

    Ама Вашингтон ма накара .
Новини по държави: