Last news in Fakti

27 Май, 2023 11:41 956 15

Чавушоглу: Турция ще репатрира сирийските бежанци в съответствие със своя план

  • турция-
  • чавушоглу-
  • план-
  • бежанци-
  • сирия

"Това е включено в дневния ред на правителството както преди изборите, така и в настоящия момент"

Чавушоглу: Турция ще репатрира сирийските бежанци в съответствие със своя план - 1
Източник: БГНЕС

Турският външен министър, Мевлют Чавушоглу, заяви пред турската телевизия НТВ, че Турция ще репатрира сирийските бежанци в съответствие със своя план. Това е включено в дневния ред на правителството както преди изборите, така и в настоящия момент. Пострадалите са били преместени в освободените от терористи райони, а инфраструктура се изгражда за останалите, за да могат да се завърнат в своите домове. Когато строителството на 240 000 къщи в Северна Сирия приключи, около един милион сирийски бежанци ще имат възможност да се върнат там. Чавушоглу отбеляза, че страните от Персийския залив подкрепят този процес.

Външният министър подчерта, че е неправилно да се говори за връщането на всички 3,7 милиона сирийски бежанци, приети от Турция. Това изявление беше направено в контекста на изявлението на Кемал Кълъчдароглу, кандидат за президент от опозиционния Национален алианс, който заяви, че, ако спечели изборите, ще върне всички 10 милиона сирийски бежанци в Турция. Въпреки това, турското правителство отхвърля тези твърдения и посочва, че броят на сирийските бежанци в Турция е по-малък, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НРП

    3 3 Отговор
    Турцшя е многонационална държава ,че какво пречи да има и 5 милиона сирийци.

    Коментиран от #4

  • 2 Българските турци

    10 3 Отговор
    Най интересното е това че западът омаловажаваше проблема със сирийците като ги показваше около 3 милиона сирийски бежанци а сега заедно с марионетките си изведнъж заговориха за 10 - 12 милиона и добавиха една неистова ксенофобска ауфория в изборната атмосфера преди балотажа ! Ксенофобията е чужда на ислямската култура и не вирее в незаразени от запада мозъци !

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Тези хора

    8 1 Отговор
    Така укрепиха, развиха и разгърнаха цялостно държавата си че са , в някой отношения, даже световен фактор. Да не говорим че са голямо перо на регионално ниво. Да, има и минуси ама според мен минусите при тях са два пъти по-малко от нашите плюс-чета.
  • 4 Мехмед

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "НРП":

    Турция е многонационална държава, колкото и България е многонационална.
    Научи какво нация и що е етнос!

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Схванах те ли разликата с Калъчков?

    12 2 Отговор
    Докато Ердоган иска да ги върне като преди това и построи домове, училища, болници, то калъчката иска направо да ги натири. Единият иска да създаде приятели в задграничните региони, другият врагове. Единият милее за турските интереси, другият за американските. Единият иска зад границата да има приятели, другият иска както и САЩ от двете страни на границата да има врагове.
  • 7 Българските турци

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мехмед":

    Турция все още е многонационална и всички националности и етноси които обитават територията и , са със запазена идентичност и оригиналност ! За да се увериш можеш да посетиш Мардин , Урфа ,Хатай или Ван ...или цяла Турция ! Национализмът в Турция не е етнически... а е обединяващият национализъм обявен от Мустафа Кемал Ататюрк с думите "Щастие е за всеки който казва - Аз съм Турчин " !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Мехмед

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Българските турци":

    Слаба ти е общата култура, зле си с българския език и не познаваш нито Турция нито конститутцията й.
    Ето това сте вие ак коюните...

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тб2

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мехмед":

    Ганьо викаш е много образован,че и демократичен,я кажи защо в бг месец признават националните малцинства,а само етнически,но такива като тебе лаете по чужди държави,а към някой от съседите си дори имате просто безумни претенции:))

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Тб2

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тб2":

    Защо в бг непризнават имах впредвид пуста клавиатурата
  • 12 Мехмед

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Тб2":

    Ганю е по-зле и от белите овце на Турция но поне е в ЕС. Признаването или непризнаването на националности е юридически въпрос. Един детеубиец агент на българските служби /визирам Местан-агент Павел/ се опита да контролира турското етническо малцинство в България. Ти от него ли се вдъхнови за турско "НАЦИОНАЛНО" малцинство?

    Коментиран от #13

  • 13 Българските турци

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мехмед":

    Е ти щом си успял и преуспял какво ти е крив Ердоган ?!...Или и ти си станал "елитен турчин" и си различен от анадолците защото си "човек от Европа" ?!..
    Не ти чета писанията за сефте !... Защо Хасан от Кърджали да е "бяла овца" и да блее подир агентите от ДПС ,а ти да си толкова "укумуш" и интелигентен след като и двамата сте привилегировани граждани на страна в ЕС ?... Имате прекрасни възможности да печелите Евраци от слугуване в Европа и да ги харчите по елитни курорти в Турция и Гърция или да ги носите в Бг за да ви се развихри икономиката,промишленноста и селското стопанство !
    И не се засягай толкова ... не съм добре колкото теб с българския , но поне се мъча да не накърнявам с арогантничене "патриотизма" на тия които се веселят тука !

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: