Last news in Fakti

29 Май, 2023 05:27 2 587 5

Ердоган след триумфа: Турция победи!

  • турция-
  • избори-
  • победа-
  • реджеп ердоган

Действащият президент е получил 52,14 процента от гласовете, а опонентът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу – 47,86 процента

Ердоган след триумфа: Турция победи! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не само аз съм победител на втория тур на президентските избори, Турция също е победител. Това заяви тази нощ държавният глава Реджеп Тайип Ердоган, който спечели втория кръг на изборите.

Ердоган се обърна към огромен брой поддръжници от балкона на президентския дворец „Бештепе“ в Анкара. Президентът пристигна в турската столица от Истанбул.

Ние не сме единствените победители на изборите. Победител е Турция, победител е нашият народ, победител е нашата демокрация, каза Ердоган пред хилядите си привърженици.

Ердоган също така посочи, че инфлацията е един от основните проблеми за страната му, като обеща да я намали.

Лихвеният процент е намален до 8,5 процента и инфлацията ще намалее. Те (опозицията – бел. авт.) не са в състояние да се конкурират с нас. Единственото, което могат да направят, е да дежурят пред вратата на Международния валутен фонд, заяви Ердоган.

Пред двореца "Бештепе" се събраха хиляди поддръжници на Ердоган. Хората носеха турски флагове, флагове на управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и знамена на Партията на националистическото действие, която е основният съюзник в Републиканския алианс на Ердоган.

Поддръжниците на президента ликуваха, като скандираха лозунги в негова подкрепа. Някои от тях танцуваха хоро.

Пред двореца „Бештепе“ до късно през нощта се стичаха радостни граждани с малки деца и бебета, въпреки че в столицата започна леко да вали.

Булевардите и улиците на Анкара бяха пълни с автомобили с цели семейства, подкрепящи лидера Ердоган. На много места в столицата се образуваха километрични задръствания.

Председателят на Висшата избирателна комисия на Турция Ахмет Йенер обяви късно снощи победата на настоящия президент Реджеп Тайип Ердоган на втория кръг на президентските избори.

Ердоган е получил 52,14 процента от гласовете, а опонентът му от опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу – 47,86 процента, показват предварителните резултати, цитирани от Йенер.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    58 3 Отговор
    Браво комшу.Краварите не можаха да те сменят.И не могат да те командват като нашите продажници.
  • 2 Я,то съмнало бе!

    19 0 Отговор
    Кукуригуууууу...
  • 3 Мунзафер

    16 3 Отговор
    Машалла Ердо,ашколсун!
  • 4 7262627272

    4 0 Отговор
    Машаллах,Ердоган!
  • 5 123@@@

    2 0 Отговор
    БРАВО ЕРДООО ТУРЦИЯ НАЙСТИНА ПОБЕДИ
Новини по държави: