Last news in Fakti

29 Май, 2023 05:43 1 317 0

Двама загинаха при буря в езерото Маджоре в Северна Италия

  • италия-
  • буря-
  • езеро-
  • маджоре-
  • загинали

Лодката им се е преобърнала, още двама са в неизвестност

Двама души са загинали и още двама са в неизвестност, след като туристическа лодка се преобърна при силна буря в езерото Маджоре в Северна Италия в неделя, съобщи ДПА, цитирана от БТА, като се позова на италианската агенция АНСА.

Спасители са разказали, че двете тела са били открити от водолази, които продължават да търсят двамата изчезнали, подпомогнати от хеликоптер.

Според АНСА на борда е имало 24 души, от които 20 са спасени и са в безопасност. Властите обаче предупреждават, че тези числа не са напълно потвърдени.

По информация на президента на италианския регион Ломбардия Атилио Фонтана инцидентът е бил причинен от силна буря. Във Фейсбук той съобщи, че ветроходната лодка с дължина 16 метра е била наета от туристи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: