Last news in Fakti

30 Май, 2023 04:44 1 059 7

Лула да Силва посрещна Мадуро

  • бразилия-
  • венецуела-
  • мадуро-
  • лула да силва

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро бе забрани на венецуелския си колега да влиза в страната

Лула да Силва посрещна Мадуро - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Венецуелският президент Николас Мадуро се срещна вчера с бразилския президент Луиз Инасио Лула да Силва, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бившият президент на Бразилия Жаир Болсонаро забрани на Мадуро да влиза в Бразилия, когато встъпи в длъжност през 2019 г. - мярка, която Лула отмени, когато се върна на власт тази година.

Лула и Мадуро се срещнаха в президентския дворец в столицата Бразилия.

Мадуро е един от десетимата южноамерикански лидери, поканени от Лула на среща, посветена на въпросите на регионалните сътрудничество.

Лула да Силва заяви вчера, че ще подкрепи кандидатурата на Венецуела да се присъедини към обединението БРИКС, в която членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка.

Лула изтъкна, че лидерите от БРИКС ще обсъдят исканията на няколко държави, изразили желание да се присъединят към БРИКС, на срещата си в Република Южна Африка тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петробрас

    6 2 Отговор
    Освен най-големия южноамерикански производител на петрол, към Брикс може да се присъедини и най-големият африкански производител - Нигерия.

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    2 2 Отговор
    Хуан Гуайдо да посети Израел и да се срещне с Джефри Епщайн и военното крило на Синагогата.
  • 3 Иван

    1 3 Отговор
    Хуан Гуайдо да наложи санкции на Иран.
  • 4 Иван

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петробрас":

    Доскоро Нигерия беше може би най-големият съюзник на САЩ в Африка.
  • 5 лулагера

    2 1 Отговор
    срещнал мадур0 😁
  • 6 Мухаа,хаа!

    0 1 Отговор
    Някой все още не може да се приземи,че се образува най мощният икономически съюз на планетата.Подплатен с неизчерпаемите запаси от нефт-( Русия,Венецуела,Бразилия,Иран,вкл С.Арабия,също кандидат) , човешки ресурс-половината население на земята.Технологии, наука, мощни ВПК с огромни армии, подземни и наземни богатства,дървесина( РФ+ Бразилия,Венецуела) .85-93% от световните водни запаси са в техни територии.Над 85% от световните запаси от волфрам,литии( батерии) и редки метали свързани с електроника,са концентрирани пак при тях.Другото е хвалипръц,ковщина крепяща се на напечатани хартии с портрети.Жалкото е,че Европа включително и ние,не мислим прагматично,а се подадохме на масово зомбиране.А цяла Европа можеше да е водеща в подобен търговско - икономически конгломерат.Големите- от централна Европа,след късо време пак ще се оправят,като се преориентират.Ние - от периферията,ще го закъсаме здравата.

    Коментиран от #7

  • 7 мухахаха в твойт@ уст@

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мухаа,хаа!":

    както братушките ти покрай киев 😆
Новини по държави: