Last news in Fakti

9 Юни, 2023 16:13 816 0

Състоянието на папа Франциск се подобрява след операцията

  • папа франциск-
  • операция-
  • възстановяване-
  • ватикана-
  • рим-
  • болница

Той вече започва да се движи от леглото и да се връща постепенно към своите работни задължения

Състоянието на папа Франциск се подобрява след операцията - 1
Източник: БГНЕС

Състоянието на папа Франциск се подобрява след коремна операцията, която претърпя тази седмица, и той вече започва да се движи от леглото и да се връща постепенно към своите работни задължения, съобщи пресцентърът на Ватикана, цитиран от "Ройтерс".

Осемдесет и шестгодишният папа претърпя тричасова операция за отстраняване на коремна херния в сряда. Операцията премина успешно и не налага ограничения в работата му, според информацията от лекарите.

Говорителят на Светия престол, Матео Бруни, заяви, че Франциск е прекарал голяма част от сутринта в кресло, което му позволява да прочете вестниците и да се заеме отново с делата си.

Отбелязва се, че това е третият болнична престой на папата откакто пое ръководството на Римокатолическата църква през 2013 година, посочи "Ройтерс".

През лятото са планирани две пътувания за Светия отец. Той ще посети Португалия от 2 до 6 август по повод Световния ден на младежта, а също така ще се отправи и на визита в Монголия, която ще продължи от 31 август до 4 септември, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: