Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 15:59 1 114 1

Мигрантите не са заплаха за социалните системи в Европа

  • мигрантите-
  • доклад-
  • европейската комисия-
  • социалното осигуряване-
  • обезщетения

Доклад на Европейската комисия твърди, че те плащат повече данъци и осигуровки, отколкото ползват облаги

Днес Европейската комисия представи официално доклада си за влиянието на миграцията върху социалното осигуряване в Европейския съюз. В него се опровергават твърденията на някои европейски политици, че мигрантите се възползват от социалните системи на държавите, в които пребивават.

В доклада се посочва, че в повечето страни от ЕС мигрантите от други държави-членки използват социални облаги не по-интензивно от гражданите на приемащата страна. Това показва току-що публикувано от Европейската комисия проучване. В повечето обхванати от него страни има по-малка вероятност мигрантите да получават обезщетения за инвалидност или безработица.

Сред интересните факти е, че процентът на мигрантите от Европейския съюз във Великобритания сред неработещите е далеч по-нисък - 30%, в сравнение с местното незаето население - 43%. Делът на икономически неактивните мигранти от ЕС във Великобритания остава непроменен и през 2012 г. спрямо 2011 г., а именно - 1,2%.

Работниците от други държави-членки не само във Великобритания, но и в ЕС като цяло плащат повече данъци и социални осигуровки, отколкото те получават под формата на облаги и услуги, тъй като тенденцията е, че те са по-млади и по-активни икономически, отколкото работната сила на приемащата държава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    В такъв случай да ги качваме на самолета и да ги изпращаме към Париж,Лондон,Берлин ?