Last news in Fakti

12 Юни, 2023 11:31 1 445 1

Румънец остана без ръце след взрив на самоделно устройство

  • убийство-
  • италия-
  • румънец-
  • взрив-
  • полиция-
  • взривно устройство

Италианската полиция опитва да установи защо румънецът е изработвал бомба в дома си

Румънец остана без ръце след взрив на самоделно устройство - 1
Снимка: Shutterstock

Тридесет и седем годишен румънец, установил се в Италия, остана без ръце и е откаран в болница в критично състояние след взрив на изработвана от него самоделна бомба, съобщава телевизия Диджи 24, като се позовава на италианското издание Кориереадриатико, предаде БТА.

Италианската полиция опитва да установи защо румънецът е изработвал бомба в дома си в село Апсела, провинция Пезаро и Урбино в Централна Италия. Инцидентът е станал в събота. Вследствие на взрива мъжът е загубил и двете си ръце и е получил тежки наранявания по цялото тяло. Лекарите, пристигнали на мястото на инцидента, са се мъчили повече от час, за да спрат кървенето и да стабилизират мъжа, преди той да бъде откаран с хеликоптер в болница, където е приет в критично състояние.

Преди година румънецът се установил в Апсела, където живеел със сестра си и двете ѝ деца. Съседи разказват, че мъжът бил мълчалив и рядко излизал от вкъщи.

Румънецът е единственият ранен в резултат на експлозията, която е засегнала тавана и стените на апартамента. Сестра му и децата не са били в жилището по време на взрива. Всички съседи на румънците – общо три семейства, са били евакуирани, за да бъде извършена проверка от пиротехници. Според първоначалната хипотеза на разследващите румънецът е изработвал самоделно взривно устройство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    1 0 Отговор
    Вече не може да правиш като едно време бомби с набиране, че туко виж оператора ти е пратил рекламно съобщение.
    Сигурно на вибрация ги връзват и включват функцията само за набиране 🤔.
Новини по държави: