Last news in Fakti

21 Юни, 2023 23:15 873 5

С изтичане на прекратяването на огъня боевете в Судан бяха подновени

  • судан-
  • боеве-
  • прекратяване-
  • огън

Сраженията избухнаха в Хартум, Бахри и Омдурман - трите града, които образуват по-голямата част от столицата

С изтичане на прекратяването на огъня боевете в Судан бяха подновени - 1
Източник: БГНЕС

Суданската столица беше разтърсена от тежки сблъсъци между военните фракции днес, след като 72-часовото прекратяване на огъня приключи, съобщи БТА. Сраженията избухнаха в Хартум, Бахри и Омдурман - трите града, които образуват по-голямата част от столицата. Противниковите страни в конфликта са суданската армия и паравоенните Сили за бърза подкрепа (СБП).

Това насилие продължава вече повече от два месеца и е предизвикало разрушения в столицата, както и насилие в западния регион Дарфур. Според оценки над 2,5 милиона души са били принудени да напуснат домовете си поради конфликта.

В Бахри, свидетели съобщиха, че армейски самолети са извършили въздушни удари, на които СБП отговорили с противовъздушен огън. Гъст дим се издигнал над индустриалната зона на града.

В Омдурман също се съобщава за артилерийски огън и тежки сблъсъци, докато в южната част на Хартум се водят битки. Очевидци съобщиха за сблъсъци и в близост до щаба на армията в град Даланж в Южен Кордофан, където бунтовническата групировка СПЛМ-Н, под ръководството на Абделазиз Хилу, се е мобилизирала. Военният лагер в друг район също беше атакуван от СБП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тея от судан

    1 0 Отговор
    приятели ли са на пусун?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зета

    2 0 Отговор
    Аааааа... . Значи не било само У крайната
  • 4 Уса

    0 0 Отговор
    Удри Тръмпе
  • 5 Гориил

    0 0 Отговор
    Победа за едната страна ще бъде загуба за САЩ, Китай или Русия.