22 Юни, 2023 05:25 857 4

Бен Уолъс не очаква да наследи Столтенберг начело на НАТО

  • бен уолъс-
  • нато-
  • столтенберг-
  • министър

Британският министър на отбраната заяви, че "това няма да се случи"

Бен Уолъс не очаква да наследи Столтенберг начело на НАТО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че не очаква да наследи Йенс Столтенберг на поста генерален секретар на НАТО, съобщи списание “Икономист”, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Столтенберг трябва да се оттегли през септември след девет години като генерален секретар на военния алианс, но пактът се затруднява да избере негов приемник преди срещата на върха в средата на юли в Литва, а миналата седмица източници заявиха, че се очаква той да остане на поста си още една година.

"Това няма да се случи", заяви Уолъс, който открито заяви, че би искал да получи тази работа, в интервю за “Икономист”, като добави, че Съединените щати искат Столтенберг да остане.

"Може би те искат министър-председател", добави Уолъс.

Статията се позовава и на източници, близки до Уолъс, които казват, че процесът остава отворен. Говорител на Уолъс не отговори веднага на молбата на Ройтерс за коментар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    0 0 Отговор
    Не очаква,ама се надява.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Антъни Блинкен от САЩ

    0 0 Отговор
    Що се оттегля Солтенбърг бе? Да не би и той да има проблем със заседнала 10см тиквичка, като мен.
  • 4 пенко

    1 0 Отговор
    АКО В БРИТАНИЯ НЯМА 1 МИЛИОН РУСНАЦИ ---ЗА КАКВА ОТБРАНА СТАВА ДУМА -БЕ БЕН !?!?!?!? ВИЕ СТЕ ОСТРОВ НА МУШКАТА И ЗА СЕКУНДИ ЩЕ ВИ ОТНЯМА -АКО СЕ НАПРАВИТЕ НА ИНТЕРЕСНИ !!!!!!!! НО АЗ Е ЩЕ ПУКНА - О,ХЕНРИ ...МОНТИ ПАЙТЪН ... И Т. Н. - ВАШАТА СМЪРТ Е И МОЯ !!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: