Last news in Fakti

27 Юни, 2023 05:04 3 682 52

Путин към бойците от "Вагнер": Сигурен съм, че осъзнавате трагичната ви грешка

  • владимир путин-
  • метеж-
  • русия-
  • вагнер

Враговете на Русия искаха братоубийство, метежът при всички случаи щеше да бъде потушен, заяви президентът на Русия

Путин към бойците от "Вагнер": Сигурен съм, че осъзнавате трагичната ви грешка - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут е обречен на провал, заяви тази вечер в телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Той благодари на руснаците за тяхната издръжливост, единство и патриотизъм през последните дни, като подчерта, че всички опити за създаване на безредици са обречени на неуспех.

"Скъпи приятели, днес още веднъж се обръщам към всички граждани на Русия. Благодаря ви за вашата издръжливост, сплотеност и патриотизъм. Тази гражданска солидарност показа, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикване на вътрешни безредици са обречени на неуспех", заяви държавният глава.

"Именно патриотичните настроения на гражданите, консолидацията на цялото руско общество изиграха в тези дни решаваща роля. Тази подкрепа ни позволи заедно да преодолеем изключително сложни изпитания за нашата родина. Благодаря ви за това", каза Путин.

"Благодаря на всички военнослужещи, на сътрудниците на правоохранителните органи, които се изпречиха на пътя на метежниците. На тези, които запазиха вярност към дълга, и към клетвата пред своя народ. Мъжеството и саможертвата на загиналите герои летци спасиха Русия от трагични и разрушителни последици", допълни руският лидер.

Той благодари на беларуския президент Александър Лукашенко за ролята му в осуетяването на метежа. "Признателен съм на президента на Беларус Александър Лукашенко за усилията и приноса му за мирното разрешаване на ситуацията", каза руският лидер. Путин заяви, че даденото обещание за амнистия на членовете на частната военна компания "Вагнер" ще бъде изпълнено.

"Знаехме и знаем, че огромното мнозинство от бойците и командирите на групировката "Вагнер" също са патриоти на Русия, верни на своя народ и държава. Те доказаха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше направен опит те да бъдат използвани... срещу своите братя по оръжие, с които заедно са се борили за страната и нейното бъдеще", каза още Путин. Руският президент благодари на бойците и командирите на "Вагнер", "които взеха единствено правилното решение - отказаха се от братоубийствено кръвопролитие, спряха се преди да пресекат последната черта".

По думите му, "организаторите на метежа, предавайки своята страна и народ, предадоха и онези, които въвлекоха в престъпление, изпратиха ги на смърт, под огъня, за да стрелят по свои".

Путин се обърна и към бойците на "Вагнер" и увери, че неговото обещание към тях ще бъде изпълнено.

"Днес имате възможност да продължите да служите на Русия, сключвайки договор с министерството на отбраната или други силови ведомства, или да се върнете при вашите роднини и близки. Който иска може да отиде в Беларус. Даденото от мен обещание ще бъде изпълнено. Повтарям изборът зависи от вас, но съм уверен, че това ще бъде избор на воини на Русия, които са осъзнали трагичната си грешка", посочи Путин.

"Въоръженият метеж при всички случаи щеше да бъде потушен. Организаторите му, въпреки загубата си на адекватност, не можеха да не разбират това", каза руският държавен глава и допълни, че "от самото начало на събитията незабавно са били взети всички необходими решения за неутрализиране на възникналата заплаха, за защита на конституционния строй", на живота и сигурността на гражданите.

"Именно подобен изход - братоубийство - искаха враговете на Русия: и неонацистите в Киев, и техните западни покровители, и различни национал-предатели. Те искаха руски войници да се избиват едни други, за да загинат военнослужещи и цивилни, за да загуби в последна сметка Русия, а нашето общество да се разцепи, да се удави в кървава междуособица", посочи Путин.

Телевизионното обръщението на руския държавен глава продължи малко над пет минути, посочва ТАСС. След него Путин проведе работно съвещание с участието на ръководителите на силовите структури на Русия, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е агресивен ФАШИЗЪМ в действие

    69 46 Отговор
    а Путин дали осъзнава трагичната си грешка за бъдещето на Русия , че вероломно нападна и започна кървава и завоевателна война в Украйна ???

    Коментиран от #5, #51

  • 2 Гориил

    26 38 Отговор
    Западът почти умря от страх, че ядрените оръжия ще попаднат в ръцете на бунтовниците.

    Коментиран от #3

  • 3 Ал Бунди

    37 18 Отговор

    До коментар #2 от "Гориил":

    Напротив, Западът се опита да изправи на колене матушката, ама тя реши че не и се става..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Некой си

    38 27 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е агресивен ФАШИЗЪМ в действие":

    Ако реши сега НАТО да влезе, на тоя дали ще му остане време да разкопае шосетата и да удари една шайба на Комбайнера..съмнява ме. Казват, че двата самолета се поддържали със загрети мотори, и използвали времето да попълнят запаса от памперси..

    Коментиран от #49

  • 6 Асан

    34 12 Отговор
    Тоя почна да говори.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пича

    52 31 Отговор
    Страхливото кърваво кремълско джудже Владимир Путин първо избяга от Москва, а сега се изкарва загрижен баща на нацията. СМЕХ!
  • 9 Ванга

    23 5 Отговор
    Он па ке дойде.
  • 10 Последния Софиянец

    40 19 Отговор
    Пътника е изтрезнял и почва да лъже и фантазира, матушката замина!
  • 11 Ал Бунди

    38 13 Отговор
    цитирам...."Благодаря на всички ...които се изпречиха на пътя на метежниците. Най-вече на багеристите, дето разкопаха шосетата...абе днес-утре багерист да си в Масква...
  • 12 Механик

    33 26 Отговор
    Името ВЛАДИМИР е съдбовно за Русия. Княз Владимир я покръсти, ВЛАДИМИР Ленин стартира разпадането на руската империя, Владимир Путин
    ще я довърши а ВЛАДИМИР Зеленски ще подпише смъртния и акт!
  • 13 ТаУмВзе

    35 19 Отговор
    Друзя продажни копейки , Защо никой от населението не се вдигна да защити онова с ботокса и токчетата, нали уж 90% са за него и подържат войната! В нито едно село или град и в оркландия и в задунайска!!!!

    Коментиран от #39

  • 14 Некой си

    32 17 Отговор
    Като гледам само +ве под коментарите..явно копейките спят дълбок сън След толкова вълнения последните дни, сега олабват...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    23 14 Отговор
    ПУТЛЕР ВИЖДА НА ........ ДРУГИТЕ ГРЕШКИТЕ , А СВОЯТА ТРАГИЧНА ГРЕШКА ........ НЕ ВИЖДА ....... ФАКТ ! ........ ТОЙ И ХИТЛЕР ...... СЕ Е ПРАВИЛ НА СЛЯП ........ ФАКТ !
  • 17 Некой си

    22 10 Отговор
    Казват, че московската община решила да постави два паметника по средата на Красния Площадь..единия- на Батката Комбайнер а точно срещу него- на незнайния герой - багерист, успял за най-кратко време да изрови най- големия трап на шосе М4..
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Той

    20 14 Отговор
    нарече Вагнеровите бойци патриоти и им обеща пълна свобода , никакъв съд , както и да могат да избират да служат в руската армия или да си останат в Беларус ! Все повече смаляващия се Кремълски диктатор !
  • 21 Българин

    23 11 Отговор
    при всички случаи се качи на самолета и избяга с 200 от Москва
  • 22 Българин

    23 13 Отговор
    това е началото на края на джуджето
  • 23 Българин

    23 12 Отговор
    Светът видя, какво мишле е диктатора
  • 24 Българин

    23 12 Отговор
    такова публично излагане,никой не беше правил на късия цар
  • 25 Колкото по дълго е на власт,

    14 8 Отговор
    толкова по зле за Русия.Между другото ние в БГ.сме в същото положение.От ББ няма оттърване.
  • 26 Некой си

    22 9 Отговор
    Тоя до къде се докара..Комбайнера да му спасява шкурата...
  • 27 Все

    18 8 Отговор
    по - жалък и нищожен .
  • 28 вангелия гущерова

    15 10 Отговор
    2024та шеломов ке падне и расията ке се разпадне
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Механик

    15 19 Отговор
    Никой не може да ме убеди, че 5000 човека могат да извършат успешен метеж в Русия. Никой.
    Но както и да е. За мен едно стана видно. Путин просто щракна с пръсти и "метежниците" дадоха заден. Върнаха се в Украйна да трепят натовски наемници. А това говори кой е ШЕФА.

    Коментиран от #38, #45

  • 31 Същата

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    възможност използва и братския български народ...
  • 32 Развеселен

    13 6 Отговор
    В това интервю на Путин се виждаше, че образът му е наложен върху фона и изглежда беше генериран от изкуствен интелект.
    За мен това си беше дийп фейк.
    Нищо чудно силовиците вече да са го утрепали и да крият още известно време!

    Коментиран от #34

  • 33 Оне

    20 5 Отговор
    НАРОДА на Русия показа, че знае, че си престъпник, лъжец, корумпе и страхлиец и посрещаше метежнниците с ликуване.

    Дали ТИ осъзнаваш какво значи това? :)
  • 34 Вчера Зеленски беше на фронта.

    12 6 Отговор

    До коментар #32 от "Развеселен":

    Този къде беше в събота?А сега?

    Коментиран от #36

  • 35 Путиноид

    18 6 Отговор
    Рухна мита за 80% народна любов .
    С калашник на врата на хората, народната любов не може да продължи вечно.
    Особено след кончината на Кремълския Диктатор в Раша ще настане тотална анархия .
    Всички Бандитски Групирани разни Чвк формирования ще потопят Рашкирия в кръв .
    Невероятно Розово бъдеще ги чака Блатниците.
  • 36 Как къде

    14 3 Отговор

    До коментар #34 от "Вчера Зеленски беше на фронта.":

    Като всеки Мизерен Плъх , веднага търси къде да се скрие .
    Но нали вече сме 21 век , вместо да се скрие в някоя дупка , Дъртия Ботокс хваща самолета .
    Ако беше станало още по напечено ,щеше да избяга при ТъпаШенко.
    За по сигурно при Кимчо
  • 37 Иоб

    13 4 Отговор
    Перкулясал определено и не знае какво говори.Издръжливост, сплотеност и патриотизъм от страна на граждани, саможетва смелост на армия - абсолютно недеадекватен путин. Заплашил е Пригожин чрез лукавия с нанасяне на тактически ядрен удар предполагам. Свърши с Путин
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Защо

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "ТаУмВзе":

    Не излезе Копейката да поведе всички Копейкаджии на поход на Мира .към Масква
    Къде се скри Големия Защитник на Путрофанова ?
    Тя защо се крие , или чакаше да види кой ще бъде следващият и господар .
    Хахаха
    Новия който и да е той , щеше май да я прати в Сибир .
    Но най вероятно Копейката щеше да и предостави къщата на Варненското Езеро ,за доживотно ползване .
  • 40 Тити

    11 3 Отговор
    Вагнер трябва да се извинят на Путлер че са причинили напълване на памперса и да му купят нови
  • 41 Сигурно

    7 2 Отговор
    Са похитили семейство на Пригожин ( по стара руска традиция). Иначе сега джуджето щеше да е в Св. Корея.
  • 42 Каква

    9 2 Отговор
    Смелост и Доблест. Вагнер на 500 км. от Москва, а ездача на мечки изчезна в северната посока със скороста на светлината.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Руснаци

    12 1 Отговор
    Наистина посрещнаха Вагнер кото Освободител. Толкова за всички социологически проучвания за обичта от 90% към Путин.
  • 45 Заминавай

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    бързо и ти за Украйна ! Бързо!
  • 46 Ха ха ха

    12 2 Отговор
    Жалък палячоподобен индивд ,както винаги дрънкащ глупости и ставащ за посмешище и нищо повече .
  • 47 Шизофрения

    10 1 Отговор
    Лили путин стана за смях😁😁😁😁😁😁
  • 48 Обикновен човек съм си.

    1 0 Отговор
    Еми да, трябваше да вземат 10, а не 6.2 милиарда.....
  • 49 Обикновен човек съм си.

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    НАТО може само да се насре в гащите, както и направи 😂
  • 50 амоняк

    1 3 Отговор
    разстрел на пригожин, това е национално предателство.........може да не става публично за стрес, тихомълком . браво на ппутин
  • 51 😂😂😂😂😂😂

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е агресивен ФАШИЗЪМ в действие":

    Пусю оня ден беше напълнил памперса и се беше скрил в миша дупка като го търсеха Вагнеровци ...😂😂😂😂😂😂 Днеска изкочи и пак много курназ го раздава - типичен страхлив пусю 😂😂😂😂😂😂 Цял свят му се смее в лицето той си мисли че му се радват ... 😂😂😂😂😂😂
  • 52 Педя Човек Лакът Ракета

    4 0 Отговор
    Пролича си какъв "велик"лидер е Путя..Хората по селата се радваха на Вагнерците. Той избяга от Масква. Наложи се друг президент да преговаря с терористите. В паниката си великите руски войни почнаха да прекопават магистралите и да демонтират мостове. Най показателното обаче е че администира терористи и метежници след преговори с тях..Това ли е великият пълководец Вова дето щял да срази цялото NATO ? 5000 души уморени от боя наемници с леко стрелково оръжие ги хвърлиха в бяг и паника.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания