Last news in Fakti

1 Юли, 2023 05:59 982 0

Поне 48 загинаха в Кения при тежка катастрофа

  • кения-
  • катастрофа-
  • загинали

Камион се е врязал в няколко автомобила

Най-малко 48 души са загинали в Западна Кения, след като камион се е врязал в няколко автомобила, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Местни медии разпространиха кадри от местопроизшествието в град Лондиани, на които се виждат изкривени останки от автомобили и мотоциклети.

Началникът на регионалната полиция Том Одера съобщи, че са загинали най-малко 48 души.

Според местния клон на Червения кръст камионът е блъснал повече от шест автомобила и е прегазил пешеходци. Над 20 пострадали са настанени в болници.

Това е едно от най-тежките пътнотранспортни произшествия в Кения за последните години. Миналата година 34 души загинаха в централната част на страната, след като автобус падна в река.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА