Last news in Fakti

3 Юли, 2023 11:11 1 226 3

Посетителите на Пантеона трябва да заплащат входна такса от днес

  • италия-
  • рим-
  • пантеон-
  • такса

Таксата е 5 евро

Посетителите на Пантеона трябва да заплащат входна такса от днес - 1
Източник: БГНЕС

От днес, посетителите, желаещи да посетят Пантеона в Рим, ще трябва да заплатят входна такса от 5 евро. До сега този изключително запазен паметник от античната епоха беше достъпен безплатно.

Около 70% от приходите ще бъдат предоставени на Министерството на туризма и ще бъдат използвани за почистване и поддръжка на сградата. Останалата част от приходите ще бъде предоставена на римския диоцез, предаде trud.bg.

Входът за местните жители на Рим и за посетители по време на религиозни служби ще бъде безплатен. В настоящата си форма Пантеонът е построен по времето на император Адриан.

Това е сградата с най-големия неподсилен бетонен купол в света. Пантеонът е успял да оцелее през вековете, включително по време на варварските нашествия, а през 609 година е бил превърнат в християнска църква.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 видял

    3 2 Отговор
    Ама вие се гъбаркате .Входна такса е имало винаги !!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 катерина

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "видял":

    Навсякъде се заплаща вход което е нормална практика.Та нали тези съоръжения искат подръжка ежедневно.Дори в черквите вече няма горящи свещи а лампи:плащаш,натискаш един бутон ,и светва лампа на табло.Някъде са забранени снимки,записи и т.н.Няма нищо безплатно.Безплатни са само мечтите!!!
  • 3 Путинче

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "видял":

    Преди имаше такса само през уикенда макар че тогава пък ти дават аудио гид който ти обяснява кое какво е. Ходил съм и през седмицата и се влизаше безплатно макар и да имаше голяма опашка. Обаче пък се чакаше 10-15 мин. Впечатляваща сграда особено отвътре дори за сегашните стандарти. Не мога да си представя как им се е струвало преди 2000 г когато не са свикнали на големи сгради както съвременния човек
Новини по държави: