12 Юли, 2023 12:55 1 118 8

Вучич: Вулин е обект на санкции от САЩ заради връзките си с Русия

  • сърбия-
  • сащ-
  • русия-
  • връзки-
  • санкции-
  • вулин

"А не заради обвиненията в корупция"

Вучич: Вулин е обект на санкции от САЩ заради връзките си с Русия - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Сърбия заяви, че САЩ са наложили санкции на директора на Агенцията за сигурност и информация (БИА) - Александър Вулин, заради връзките му с Русия, а не заради обвиненията в корупция. Това обяви вестник "Новости".

Вашингтон наложи санкции на Александър Вулин, като го обвини в участие в незаконни доставки на оръжие, трафик на наркотици и злоупотреба със служебното положение.

"Въпросът ми е как така има санкции срещу Вулин, а няма санкции срещу (косовския министър на вътрешните работи Джелял) Свечля? Няма, разбира се, няма и да има /.../ През 90-те години срещу мен бяха въведени санкции и хич не ме беше грижа, защото нито американците, нито руснаците водят моята политика. Политиката, която водя, трябва да е добра за Сърбия и сръбския народ" заяви сръбският президент, предаде БТА.

"Кокаин бе намерен не в джоба на Вулин, а в Белия дом. Смятам, че е много важно, да се извърши разследване. Утре ще говоря подробно за всичко това. За неговата позиция и за позицията на сръбската държава", каза Вучич в отговор на журналистически въпроси, цитиран от Танюг.

Сърбия е кандидат за членство в Европейския съюз, но поддържа приятелски отношения с Москва.

Вулин, който е открито проруски настроен, беше назначен за директор на разузнавателната служба БИА миналата година.

Преди това той беше министър на отбраната, а след това на вътрешните работи на Сърбия. В това свое качество той посети Русия миналия август. Тогава Вулин каза на руския външен министър Сергей Лавров, че "Сърбия е единствената държава в Европа, която не е въвела санкции и не е била част от антируската истерия".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Има ли още някой несанкциониран

    7 2 Отговор
    Голям праз
  • 2 да питам

    5 3 Отговор
    Нема ли скоро да дадете некоя обща снимка на Вучин и Путич ве ? Много ма кефят ..
  • 3 Не възхваляваш

    7 4 Отговор
    ли САЩ, значи си лош и следват санкции. Нещо не ясно.

    Коментиран от #4

  • 4 да питам

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не възхваляваш":

    На улав ли се правиш ?!
  • 5 Вучин ,

    1 2 Отговор
    Сдавайсья .!
  • 6 ТрампЛин

    2 4 Отговор
    48 години СССР и Югославия не можеха да се дишат! Една трета от нашата армия имаше задачата да отбранява западната ни граница от съседа ни, който беше враг на комунизма! Да не споменавам, че Съветския съюз и Югославия нямаха дипломатически отношения след края на ВСВ, в продължение на няколко години, след като Тито буквално изхвърли съветското посолство от Белград! Днес когато двете страни отново са на режим “свободно падане”, се потвърди поговорката за старата любов и ръждата. Пропадат заедно вкопчили се един в друг!
  • 7 ГОРСКИ

    6 1 Отговор
    Мразиш САЩ и веднага получаваш санкции !!!!!!!
  • 8 Редник

    2 1 Отговор
    Да попитам в международното право или както западняците казват ред основан на правила, има ли право една държава да налага санкции на гражданин от друга държава, без влязла в сила присъда. Аз налагам санкция на Байдън да не доближава дома ми на повече от 100 метра😄
Новини по държави: