Last news in Fakti

16 Юли, 2023 05:26 2 336 9

Бен Уолъс планира оставка, щял лично да покрепя Украйна, "колкото е необходимо"

  • бен уолъс-
  • великобритания-
  • министър-
  • украйна-
  • отбрана-
  • оставка

Министърът на отбраната на Обединеното кралство искаше "благодарност" от нападнатата страна за военната подкрепа

Бен Уолъс планира оставка, щял лично да покрепя Украйна, "колкото е необходимо" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс обеща подкрепата си за Украйна, след като предложи нападнатата страна да покаже, че е "благодарна" за военната подкрепа, която ѝ е оказана, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Уолъс, който разкри пред в. „Сънди таймс“, че планира да подаде оставка при следващите промени в кабинета и да се оттегли като член на парламента на следващите избори, публикува в „Туитър“ дълъг текст на украински, за да изясни какво е искал да каже.

Военният министър направи забележката, след като президентът на Украйна Володимир Зеленски определи като "абсурдно" НАТО да настоява, че все още има условия, които неговата страна трябва да изпълни, преди да може да получи членство, след като войната с Русия приключи.

Уолъс написа в „Туитър“: „коментарите ми за това как най-добре да подкрепя Украйна предизвикаха голям интерес и бяха донякъде невярно представени“.

„За протокола, като човек, който е бил в челните редици на мобилизирането на подкрепа за Украйна, обсъдих предизвикателствата, които могат да възникнат, докато работим за общата цел да помогнем на Украйна да получи това, от което се нуждае, за да победи тази незаконна инвазия.“

„Казах, че Украйна понякога трябва да си дава сметка, че в много страни и в някои парламенти няма такава силна подкрепа, както във Великобритания.

Той каза, че забележката му не е коментар за правителствата, а "по-скоро за гражданите и членовете на парламентите".

„Имаме късмет, че гражданите на Обединеното кралство и всички партии в нашия парламент подкрепят нашите усилия да предоставим на Украйна необходимите средства“, каза Уолъс.

„Рейтингът ни на одобрение за подкрепа на Украйна е сред най-високите в Европа – над 70 процента“.

„Думите ми имаха за цел да подчертаят, че е важно да се помни, че човек не трябва да убеждава себе си, а да положи усилия да достигне до други граждани, които все още трябва да бъдат убеждавани.“

Уолъс също спомена и думите си, че Обединеното кралство не е фирма за онлайн доставка като „Амазон“, след като му е бил даден списък с желаните военни доставки.

„Думите ми за „Амазон“ бяха казани миналата година, за да се подчертае, че отношенията на Великобритания с Украйна не са като „трансакция“, а са повече като „партньорство“, каза той.

„Аз лично ще продължа да подкрепям Украйна по нейния път толкова дълго, колкото е необходимо, но националните парламенти често имат конкуриращи се нужди и Украйна и Обединеното кралство трябва да продължат да насърчават тази силна подкрепа с факти и приятелство.“

Миналата седмица премиерът Риши Сунак се дистанцира от думите на Уолъс, като каза, че украинският президент е "изразил благодарността си за това, което направихме в няколко случая".

По-късно Зеленски каза: „Вярвам, че винаги сме били благодарни на Обединеното кралство“. „Не знам какво имаше предвид и как по друг начин трябва да бъдем благодарни, посочи Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    не сте написали дали тоя Бен Уолъс ще иска лично и на него да му благодари зеленски ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чакаме

    22 1 Отговор
    Да го видим как геройски ще се сражава за урките. После ще го посрещнат у дома с цветя и почести в опаковка.
  • 4 Мим33

    25 2 Отговор
    Спрете да подкрепяте зеления и тогава ще има благодарност!!!
  • 5 Уса

    14 0 Отговор
    Западните правителства се радват само на 20-30% от гражданите.Останалите ги ненавиждат и биха ги убили на момента
  • 6 пламен

    1 20 Отговор
    В Киев отдавна се правят че не знаят какво да правят с корупцията руската агентура върховенството на закона....вие давайте, ние ще си крадене. Същото което се прави в България...ние имахме късмет че нямаме обща граница с русия....даже си имаме президент който е готов веднага да отстъпи Българска територия. Украинският народ поне има мъжеството да брани родината. Тук при нас всички са п.мяри

    Коментиран от #8

  • 7 Калъчев

    15 1 Отговор
    Очакваме негови славни репортажи от окопите в Бахмут. Газ, чорапи, наметало! И празна кутия за обувки, колкото да му съберат останките от парцали.
    Приканват се нашите военнолюбци като тохара, съби, шалом-анов, мирчев, простокиро и десетки други ошмулени ястреби да вземат пример от него и хукнат лично да помагат на зелената наркохунта. Дайте личен пример да се гордеем с вас.
  • 8 Баба ти

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "пламен":

    Ти имаш ли нещо в чайника на раменете си, или там буйно е разцъфтял налъм? Смелите украинци ги събират от улици, подлези, спирки, гари, от предприятия и магазини, като стадо овце и насила ги вкарват в казармите. На киевската наркохунта, която въобще не им е мил народа с руско потекло, дертовете са да крадат милиарди и си осигурат бърз полет към далечни лазурни дестинации в деня Х, преди да изядат последния пердах. А Буданов от ГУР е главен международен терорист, тип Бин Ладен и сие... разочарован съм от теб.
  • 9 Ццц

    3 0 Отговор
    Явно "баткото" натупа келеша и "баж баткото" натупа "баткото." Какво е седнал да се обеснява като жрица на любовта тая плешива п (е) анделка? Всички го разбрахме тогава и го разбираме и сега и знаем кога беше искрен, както знаем и, че на може пише на украински. Суверенни и независими политици, които имат 70 и повече % действително одобрение от хората, които управляват се срещат само на изток от РУСКИ Крим, 🤣🤣🤣
Новини по държави: