31 Юли, 2023 15:02 2 143 11

Жена роди на тротоара пред болница

  • румъния-
  • жена-
  • родилка-
  • болница

В град Урзичени, Румъния

Жена роди на тротоара пред болница - 1
Източник: Shutterstock

Жена роди на тротоара пред болницата в румънския град Урзичени. За случая съобщиха от Полицейския инспекторат в окръг Яломица. Предстои да бъде образувано наказателно дело, започнала е и вътрешна проверка, предава Диджи24.

Според информацията на медията пациентката е била докарана в болницата около 05:00 ч. тази сутрин и е била поета от медицинска сестра. Тъй като в лечебното заведение нямало дежурен гинеколог, сестрата решила да се обади на тел. 112 и да извика линейка, която да транспортира родилката до болницата в Слобозия. Не се разбира обаче как пациентката се е озовала да ражда на тротоара пред лечебното заведение. Помага ѝ екипът на извиканата линейка.

“Седмицата започва с нов живот. Тази сутрин около 06:00 часа екип 97 на спешната помощ в Яломица с подстанция Узичени асистира раждането на 24-годишна млада жена. Тя стана майка на трето напълно здраво момиче. Поздравления за майката, поздравления за моята колежка Габриела Добра за професионализма и съпричастността”, отбеляза в профила си във Фейсбук един от двамата членове на екипа на линейката Мариан Йордаки. Той допълни, че пише голяма черна точка на общинската болница в Урзичени за пълна незаинтересованост и невнимание към пациента и подчерта, че случаят е можело да приключи и по не толкова щастлив начин.

Публикацията му вече е споделена стотици пъти, а в коментарите под нея хората искат намесата на властите.

Министърът на здравеопазването Александру Рафила обяви, че ще провери случилото се чрез Държавната санитарна инспекция, предаде БТА.

http://


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 баш римляни

    11 2 Отговор
    на 24г. ражда трето …
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 цербер

    12 1 Отговор
    Да са живи и здрави,и майчето и бебенцето!
  • 5 Соваж бейби

    3 4 Отговор
    Въх горката ,докторите са виновни не са и изчислили правилно термина ,ако вообще е ходила на доктор всеки месец и с целият пакет изследвания.Нещо не е в ред или трябва да и търсят отговорност ако не е била наблюдавана от доктор през бременноста ,децата не само социални и държавни облаги!
  • 6 Богдан 👮🏻‍♂️ от село Мусачево

    2 9 Отговор
    Аз счупих паметника на Васил Левски🪦 във село равно поле и ще продължавам да чупя

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Богдан 👮🏻‍♂️ от село Мусачево":

    Когато те хванат ,ще се обадя на когото трябва да те осъдят на доживотен безплатен труд .Да правиш паметници и моделираш камъка с чук по стария начин,вече лазери го правят ама за теб работа от сутрин до вечер само вода и сух хляб с изминала годност.
  • 8 препис

    3 0 Отговор
    ....докторите са виновни, че не са й изчислили правилно термина. Ами може и ЕлКа-та им да не е работила вярно. Изтощили са се батериите сигурно. Дали ще изнесат родилното пред болницата там? Да не губят време,като качват родилките по високите етажи.
  • 9 Роза

    7 0 Отговор
    Много ми харесва снимката към статията-малка бебешка ръчичка върху женска длан.Който не е изгледал малко бебе и не му се е радвал как расте,голямо щастие е пропуснал!
  • 10 Дрън дрън та пляс

    8 1 Отговор
    а честито да го кръстите Бурдюр
  • 11 А пък

    7 0 Отговор
    Нашти сигани си раждат в спец клиники
Новини по държави: