Last news in Fakti

1 Ноември, 2013 01:02 5 815 11

Шефът на Гестапо е бил погребан в масов еврейски гроб

  • гестапо-
  • хайнрих мюлер-
  • германия

Хайнрих Мюлер организира депортацията на десетки хиляди евреи в концлагера Освиенцим

Шефът на Гестапо е бил погребан в масов еврейски гроб - 1
Снимка: Уикипедия

Хайнрих Мюлер, шефът на германската тайна полиция Гестапо по време на Втората световна война, е бил погребан в еврейско гробище, съобщава Би Би Си.

Мюлер е бил един от основните архитекти на плана за избиване на евреите на територията на Европа. Той изчезва безследно през 1945 г., като до сега не беше ясно със сигурност каква е била съдбата му след края на войната. Според вестник "Билд" вече са открити документи, които потвърждават смъртта на главата на Гестапо.

Президентът на Централния съвет на евреите в Германия- Дитер Грауман заяви, че е бил шокиран от направените разкрития. Пред "Билд" той заявява, че фактът, че този нацистки садист е погребан в еврейско гробище е обиден, а паметта на жертвите на Холокоста жестоко потъпкана. В "Билд" е цитирано и мнението на професора по история Йохансен Тухел, който твърди, че е открил доказателствата сочещи, че   Мюлер е умрял в края на войната, а останките му са били положени в еврейски масов гроб.

Според специалисти откриването на тялото на Хайнрих Мюлер би било изключително трудно, тъй като не е известно точното място, на което се намира  неговия гроб.

Съдбата на шефа на Гестапо след края на Втората световна война е една от най-големите мистерии вълнувала света. Той е един от висшите нацистки ръководители участвали на Ванзейската конференция.. Там е взето решението за приключването на „еврейския въпрос“. През 1942 г.  Хайнрих Химлер му възлага да създаде собствена система от концлагери за изтребване на евреи. В последствие Мюлер организира депортацията на 45 000 души от Холандия, 3000 от Берлин, 30 000 от Белосток и 10 000 от Терезиенщат към концлагера в Освиенцим. Има доказателства, че той е присъствал в бункера на Хитлер през 1945 г., когато фюрера се самоубива. Липсват официални данни за него след това събитие

Според професор Тухел тяло с генералска униформа, в което са били намерени документите за самоличност на  Мюлер е било погребано в масов еврейски гроб в берлинския квартал Мите. То е било и сертифицирано от регистраторите на смъртни случаи през 1945 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mercedes-Benz

    5 1 Отговор
    "През 1942 г. Хайнрих Химлер му възлага да създаде собствена система от концлагери за изтребване на евреи."

    Последно коя година му "възлага", щото Аушвиц е създаден 1940-та. Или може би това е поредната тъпа статия, целяща да напомни на нас гоите, как "богоизбрания" народ е страдал? Евреите са натъпкани в лагери,за да работят, германците не са толкова тъпи,че да унищожат работна ръка, която може да им свърши работа! Затворниците измират от епидемии , затова има и камери, в които да горят труповете,за да не се разпространяват болести! Циклон-Б се използва за обезпаразитяване до ден днешен и е доказано че не е отровен! В края на войната с настъпването на червената армия, снабдителните възли на германците се откъсват и със седмици евреите гладуват,затова и ги заварват кожа и кости! Накрая след войната виждат далаверата да се изкарат жертви и да искат кинти от това, а до ден днешен ставаме свидетели на постоянното им реване колко са изстрадали и колко са гонени. Еми то има причина да са гонени, все пак нека не забравяме че през историята ги гонят перси, египтяни, испанци, французи, германци, може би има причина??? Само ние глупаците ги харантутим още, за да може такива като соломончо паси, да викат "м..ната му на християнството" и че трябва да приемаме още бежанци, понеже било наш дълг! Да не говорим, че "народния съд" е съставен 90% от комунисти евреи, които избиват българския елит!

    Коментиран от #3

  • 2 Biancko Nero

    2 0 Отговор
    evreite sa nai opasnoto zlo
  • 3 Антонио Милев

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Mercedes-Benz":

    Вземи гледай някой документален филм за втората световна и тогава пиши глупости, момче. Горят ги за да не оставят следи, а не заради болестите. Разтрелват ги като кучета и после ги погребват в общи гробове. Във всяка една окупирана държава от немците хората са карани да работят докато умрат( както казва Гьоринг след като са превзели Украйна: Тези, които не могат да работят ще бъдат оставани да умра. Останалите, ще работят за третия райх, докато и те умрат). За съжаление манията на Хитрел да завладее целия свят е довела до смъртта на 50 милиона души, повече от които невинни жертви.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антонио Милев":

    За съжаление който и филм да гледаш и която и книга да прочетеш, изводите ще са ти погрешни, защото когато историята се пише от победителя, и филмите се правят с цел подсъзнателно въздействие у аудиторията също от тези победители, нещата няма как да бъдат обективни. Хитлер е направил най-голямото добро на света, когато е започнал да изтребва тази сган, но е сбъркал само в едно- че е тръгнал срещу Сталин. Ако не го беше сторил, днес светът щеше да е по-добър.

    Коментиран от #8

  • 5 Антонио Милев

    0 0 Отговор
    Няма как да се въздейства на автентични кадри, които показват изтреблението на хора. Иначе си прав, ако Хитлер беше победил ние щяхме да живеем много по-добре, нямаше да сме над 50 години под пагубното въздействието на комунизма. Най-голямата грешка на Хитлер е, че не е превзел Москва, а е тръгнал да превзема Украйна. Така Сталин си е спечелил доста време, защото е преместил фабриките и населението зад Урал, а и е настъпила невъзможната за оцеляване с лятна екипировка зима в Русия.
  • 6 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антонио Милев":

    Глупостите не ги пиша аз "моето момче":

    1-во Кой документален филм да гледам някой с еврейски продуцент или режисьор ли? По National Pornographic или "history" собственост на евреи? Или може би исторически "достоверния" "Спасяването на редник Райън"?

    2-ро Горят ги за да не се разпространяват болестите, ако искаха да не оставят следи щяха да ги потапят в басейни с киселина или да правят като нашите комунисти да хранят прасетата с тях.Също така тезата ти пропада, първо ги горят, за да не оставяли следи, други пък ги погребвали в общи гробове където могат да бъдат изровени след това и установено какво е станало? Нали не искат следи, що ги заравят? Аз знам че болни от тиф и дизентерия се заравят или изгарят, за да не се разпространяват болестите!?

    3-то България е била съюзник с германците, но тук никой не е каран да работи до смърт, както и Украйна където Вермахта е посрещнат с цветя , щото ги отървават от комунягите (има много източници по тоя въпрос) Виж например Сталин грузинския евреин затрива 1 500 000 украинци в така наречения "Голодомор" извършен на място под прякото ръководство от евреите - Лазар Каганович, Хенрих Ягода, Николай Ежов понеже не искали комунизъм кво да ги правиш умни са били хората, знаели са кое е истинското зло!

    4-то Би ли могъл да ми дадеш източника на казаното от Гьоринг, също така ми е БЕЗКРАЙНО интересно да видя къде Хитлер споменава че иска да завладее целия свят. Толкова лош мустакат чичко който освен "човек с един
  • 7 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антонио Милев":

    Продължение на предишния коментар:

    Толкова лош мустакат чичко който освен "човек с един тестис, хомосексуалист, вампир, върколак, луд, извънземен, виновен за глобалното затопляне кризата от 2008-ма, хранещ се с бебета вегетарианец, няколко лунни затъмнения" е искал да направи такова нещо!?!?!?

    П.С. Жертвите на комунизма за цялото му съществуване (а то е до ден днешен) са повече от 200 млн. човека в СВЕТОВЕН мащаб, но никой не говори за тях, понеже нали не са от "богоизбрания" народ"!

    П.С. 2 Създателите на комунизма са евреи Карл Маркс (Кашел Мордехай) и Фридрих Енгелс, като тези двамата по време на руско-турската война заедно с английския мин. предс. по това време - Бенджамин Д'Израели (еврейско име Биконсфийлд Д'Израели) подкрепят турция като казват, че "раята" трябва да бъде избита!

    П.С. 3 Ленин е евреин (Владимир Илич Бланк) , Сталин ( Йосиф Висарионович Джугашвили), Троцки (Леон Бронщайн) и т.н. мога да продължавам до утре!

    Хубаво е да се спомене че "човека" предал Търново е евреин и се казва Лазар Коен, той дава ключа от портата, а Сюлейман Паша е потурчен евреин на име Соломон Леви Явиш!

    Та еврейски любителю хубаво е да се осведомиш много добре кое и как и пак ела. Имам още много инфо за този "прекрасен народ" гонен през цялата си история от кого ли не? За добро ли? Не знам вие четящите преценете!
  • 8 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "PROFESIONALISTA":

    Хитлер напада пръв, защото Абвера и Гестапо са имали информация от агентите си в СССР, че евреина Джугашвили (Сталин) готви нападение и е струпал военни подразделения в Беларус, когато Вермахта навлиза навътре информацията се оказва вярна. Комуноидите не са очаквали Вермахта да ги прегази толкова бързо. А относно фабриките не са преместени зад Урал, а вече са били там, въпросния "шанс" който е имал сталин е че през аляска и на юг английските колонии ( Индия и т.н.) са снабдявани с американски танкове шърман, Кристи (т-34 е копие на Кристи) , самолети DC-3, джипове Уилис, от които пък е краден първо GAZ след това УАЗ, камиони Студебейкър, от които са крали ЗиС по-късно преименувани на ЗиЛ и т.н.
  • 9 Димитър Иванов

    0 1 Отговор
    През 1945 година Германия е срината до основи.След 20 години,през 1965 година бившата ФРГ е икономически титан в Европа.А България без война,без жертви,на по-късен етап от развитие на човечеството какво направи за 24 години вече,от 1989 година до сега?За мен един от двата народа е народ-боклук,а другият е наистина "богоизбран" за да осигури просперитет на хората,познайте кой кой..

    Коментиран от #10

  • 10 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър Иванов":

    Очевидно е че не си българин, за да наричаш българите боклук! При нас имаше комунизъм насилствено поставен от евреоболшевиките, които и след 1989 продължават да управляват чрез наследниците си! Всички при нас е планово, визирам геноцида над българите течащ до момента! Четете за планът "Моисей" и планът "Еврия"!
  • 11 GETI

    1 0 Отговор
    “Последният сигурен факт свързан с Холокоста е, че е забранено да се съмняваш дали го е имало”
    За тези които тепърва проглеждат моля,прочетете това:http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/06/12/
Новини по държави: