1 Август, 2023 16:13 970 5

Швеция не планира радикални промени в законите за свободата на словото

  • швеция-
  • свобода на словото-
  • законно-
  • корана

Въпреки това ще се разгледат някои изменения

Швеция не планира радикални промени в законите за свободата на словото - 1
Източник: БГНЕС

Министър-председателят на Швеция, Улф Кристершон, заяви, че в страната няма да има мащабни промени в законите за свободата на словото. Въпреки това, ще се разгледат изменения, които биха позволили на полицията да прекратява изгарянето на свещени книги на публични места, ако съществува ясна заплаха за националната сигурност.

Кристершон подчерта, че Швеция настоява за защита на свободата на словото, но и призова за отговорно използване на тази свобода с уважение. Във връзка с нарастващите заплахи за сигурността след неотдавнашни изгаряния на копия от Корана, шведското правителство ще засили временно мерките за сигурност по границата и вътрешната сигурност. Полицията ще получи по-големи правомощия за спиране и претърсване на хора.

Въпреки широките свободи в страната, Кристершон подчерта, че всичко, което е законно, не винаги е удобно и възможно да съответства на всички гледни точки. За това се насърчава почтителен тон в отношенията между страните и народите.

В последните седмици, както в Швеция, така и в Дания, бяха изгорени няколко екземпляра на Корана, което допринесе за влошаването на отношенията с някои мюсюлмански държави, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    4 0 Отговор
    Ще "запланират" като им припари изотзадзе.
    По цялата планетка е така..
  • 2 Помнещ

    1 1 Отговор
    Няма проблем! Шведите скоро ще разберат , какво е 911 ! Е! Тогава наистина ще горят! :)
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Управляващите да не се водят по акъла на"родолюбци", защото това не е здравословно за нацията!
  • 4 Стършел

    3 1 Отговор
    Горенето на книги не е свобода на словото а фашизъм! По турско време не са палели Библията или каквито и да е книги а са ги събирали и сега с в Истанбул!
    451° по Фарехайт, нещо да ви напомня?

    Коментиран от #5

  • 5 Търтей

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стършел":

    Пълна каша е в главата ти!
    Правиш ли разлика от горене на книги и това някой си да изгори някаква книга?
    Иначе горенетето на книгИ от правителства наистина е тирания. Било то фашизъм или комунизъм! Както и пренаписването им по угода на тираните.
    А шведите да не се правят на невинни, защото пренаписаха дори "Пипи дългото чорапче".
    Всъщност Швеция толерира или дори провокира туй с Корана, защото не иска да влиза НАТО, но не иска и да разгнениви САЩ които я натискат за там. Надявайки се така, да си "измие ръцете" с Ердоган.
Новини по държави: