Last news in Fakti

18 Август, 2023 16:12 1 826 8

Повдигнато е обвинение срещу бившия австрийски канцлер Себастиан Курц

  • австрия-
  • канцлер-
  • бивш-
  • себастиан курц-
  • обвинение

За даване на неверни показания във връзка с разследването на скандал за търговия с влияние

Повдигнато е обвинение срещу бившия австрийски канцлер Себастиан Курц - 1
Източник: БГНЕС

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц е обвинен в даване на неверни показания във връзка с разследването на скандал за търговия с влияние, свързан с Австрийската партия на свободата. Обвиненията се отнасят до изявленията, направени от Курц пред разследващата комисия на австрийския парламент относно назначаването на ръководител на държавния холдинг ÖBAG. Според обвинението, Курц е дал невярна информация относно степента на своята връзка с плановете около холдинга.

Курц е представял ситуацията така, че е бил предварително информиран за назначаването, но не е участвал активно в процеса. Въпреки това, обменът на съобщения в чатове, които са били разкрити, дава основание на прокуратурата да предположи, че Курц е имал активно участие в избора на кадри.

Прокуратурата по икономическите въпроси и корупцията разследва Курц за даване на неверни изявления и посочва, че наказанието за това престъпление може да бъде до три години затвор. Курц винаги е отричал обвиненията.

Този случай добавя напрежение в австрийската политическа среда и се разследва във връзка с по-големия контекст на корупция и злоупотреби с власт в страната, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    12 0 Отговор
    Стига бе неверни показания, демек ще те съдят докато показанията не станат верни.
  • 2 мдда

    5 7 Отговор
    Фашага голям излезе...

    Коментиран от #6

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    А мадам БЕЗ.МИНДЕР когаааа ❓❓❓
  • 4 Селянин

    11 1 Отговор
    Няма по голяма помия и гнусотия от политиката. Само власт, схеми, корупция, кражби, алчност. Едва ли някой там горе го интересува какво става по надолу.
  • 5 инфо

    8 1 Отговор
    Сготвиха го това момче неолибералите.
    Язък, имаше потенциал за нормален европейски политик. Но... сектата не прощава!
  • 6 СЗО

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "мдда":

    Най вероятно е синче на някой комунист.
  • 7 минималистикс

    3 1 Отговор
    Курц го разследват а наш Бацко управлявал 12 г. въртял какви ли не далавери и схеми за източване на държавата е на свобода. Излиза че западняците са глупави а ние сме по-умни от тях. Така Европата никога няма да я стигнем и ще си гнием в блатото наречено България. Тъжна картинка но реална за съжаление.
  • 8 Симо

    5 0 Отговор
    Този беше против аферата корона вирус и за това беше подменен, изхвърлен, изритан от кликата на избраните. Сега деже ще го вкарат в затвора, за назидание на останалите. Подчиняваш се, има лукс и глезотии. Не се подчиняваш, влизаш в затвора. Онези отвъд окена се опитват да го измайсторят и срещу Тръмп! Щото им е неудобен.
Новини по държави: