Last news in Fakti

6 Ноември, 2013 19:48 9 900 2

Ясер Арафат все пак е бил отровен

  • ясер арафат-
  • полоний 210

Първа „Ал Джазира“ в нарочен репортаж разпространи новината, че лидерът на ООП е бил отровен с полоний 210

Ясер Арафат все пак е бил отровен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на ООП и президент на Палестина Ясер Арафат май е бил отровен, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Медията се позовава на доклад на швейцарски лекари. Ясер Арафат почина от удар следствие на отравяне на кръвта.

Последният доклад показва, че са открити неочаквано високи следи от полоний. Тези данни „умерено подкрепят“ теорията за отравяне на лидера на палестинската съпротива.

От своя страна вдовицата на Ясер Арафат - Суха Арафат ясно посочи, че докладът говори за престъпление. „Това е политическо убийство“, обяви Суха Арафат. Тя отказа да посочи кои точно са били замесени в това деяние, ограничавайки се с констатацията, че мъжът й като политик имал много врагове.

Първа „Ал Джазира“ в нарочен репортаж разпространи новината, че лидерът на ООП е бил отровен с полоний 210.

Миналия ноември 2012 г. екип направи есхумация на тялото му. От своя страна израелски представители определиха изнесените данни като „сапунен сериал“, от който са заинтересовани Суха Арафат и Палестинската автономия.

Говорителят на израелското външно министерство Игал Палмор уточни, че за по-пълна картина около последните дни на Арафат трябва да се проучат и данните от френската болница, където лидерът на ООП почина на 11 ноември 2004 г.

Учени отбелязват, че полоний -210 съществува в природата и той може да се натрупа в малки количества в човешкото тяло по естествен път чрез храната и водата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Аде нема нужда, и без това беше време за негов заместник, няма да седи там докато издъхне като някой вековен тиранин. Той се беше изчерпал тотално политически и идейно, и последните години въртеше в кръг без алтернатива за народа и каузата си.