Last news in Fakti

26 Август, 2023 15:56 1 552 9

Kyodo: Ключово военно учение в Южнокитайско море с участието на 4 супер сили

  • южнокитайско море-
  • учение-
  • сащ-
  • япония-
  • австралия-
  • филипини

В него са участвали военни от САЩ, Япония, Австралия и Филипините

Kyodo: Ключово военно учение в Южнокитайско море с участието на 4 супер сили - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Австралийски, американски, филипински и японски военни проведоха учение с военен кораб на 24 август в Южнокитайско море край бреговете на Манила, съобщи агенция Kyodo.

От японска страна в маневрите са участвали разрушителят Izumo и Samidare, от САЩ - крайбрежният боен кораб USS Mobile, от Австралия - десантният вертолетен док Canberra, фрегатата Anzac и изтребителят F-35A. Филипините изпратиха на ученията десантния кораб Davao Del Sur. Разрушителите Izumo и Samidare се очаква да бъдат в пристанището на Манила до 31 август.

Целта на ученията е да се засили сътрудничеството между военните на четирите държави. Междувременно, както подчертава Киодо, маневрите са организирани, като се вземе предвид нарастващата активност на Китай в региона.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 10 Отговор
    Каква работа имат в Китайско море?
  • 2 да де

    20 9 Отговор
    Не разбрах кои са тези 4-и супер сили САЩ са едните кои са другите.
  • 3 Кога станаха супер сили

    27 6 Отговор
    Филипините и австралия

    Коментиран от #9

  • 4 И после

    22 10 Отговор
    да не ревете и да не мучите срещу Китай❗❗❗
  • 5 Делю Хайдутин

    22 11 Отговор
    Така ли правят учение джендърите?С телефончето и слушалки в ушите.Даже няма да чуят Кинжалите как идват хи хи хи
  • 6 пешо

    20 9 Отговор
    супер силите скоро ще го духат
  • 7 А утре ще има пак статия от сорта

    14 9 Отговор
    "Китай поднови военната си активност." А те другите - горканчовци...са невинни като сърнички.
  • 8 валентин

    8 4 Отговор
    Китай не е забрави как самураите в продължение на почти 8 години убиха над 37 милиона Китайци . Когато Японските войници заминаващи за фронта първо минаваха в лагери където хиляди Китайски момичета непълнолетни и жени обслужваха Японските войници. Тези които бяха вече изтощени, изморени и не способни даже не бяха растрелвани а направо хвърлени живи в огромни ями.( преди да коментирате с разни глупости и елементарни приказки погледнете Китайската историята по време на ВСВ) . За опит разстрелваха Китайските войници попаднали в плен или ранени това беше първият опит на Японските войници които трябваше да свикнат да убиват. Историята е толкова дълга и във човека се създава чувство и въпрос -----нима това е възможно. ? ( В 2011 година бях в Китай и на едно от гробищата на Съветските воини отдали живота си за освобождението на Китай беше толкова чисто , подрадено навсякъде свежи цветя и попитах на Китайски един от служителите .Защо това място е толкова важно за вас . Отговорът бе" Ако не бяха те които си отдадоха ----най- скъпото живота си за нас---- ние днес нямаше да бъдем живи и свободни и с теб да разговаряме " Не можах нищо да кажа тъй като не очаквах нещо подобно - такава признателност.
  • 9 хихихихи

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кога станаха супер сили":

    И аз това си помислих! Като прочетох за супер сили очаквах да споменат България
Новини по държави: