Last news in Fakti

27 Август, 2023 06:45 3 591 14

Британски депутат подаде оставка и каза за Сунак: Историята ще го съди

  • надин дорис-
  • риши сунак-
  • оставка-
  • депутат-
  • великобритания

Бившият министър на културата Надин Дорис напуска Камарата на общините

Във Великобритания бившият министър на културата Надин Дорис подаде оставка като депутат в Камарата на общините повече от два месеца, след като обеща незабавно да напусне парламента. Оттегляйки се, тя отправи безпрецедентно остра критика към премиера Риши Сунак, граничеща с лични нападки.

В писмото си с оставката Надин Дорис казва на премиера, че "историята ще го съди и няма да го запомни с добро". Тя обвинява Риши Сунак, че "изоставя основни принципи на консерватизма и че страната сега се управлява от зомби парламент". В писмото ѝ, публикувано в "Мейл онлайн", Надин Дорис пише още: "Вашите действия оставиха около 200 от моите колеги депутати пред изборно цунами и загуба на средства за препитание, защото в нетърпението си да станете министър-председател поставяте личната си амбиция над стабилността на страната и икономиката ни".

Тя допълва, че Сунак показва бляскавата си усмивка пред камерите, обут в обувки "Прада" и облечен в костюм на "Савил Роу", но нехае да чуе както казват другите.

Всъщност заплатата на Надин Дорис като депутат е около 87 000 паунда и тя неслучайно беше подложена на засилен натиск да изпълни обещанието си да подаде оставка, тъй като не беше говорила в парламента от юни 2022 година. Надин Дорис беше много лоялен министър на бившия премиер Борис Джонсън и хранеше надежди, че той ще я включи в списъка за почести и тя ще получи място в Камарата на лордовете, но това не се случи.

Очаква се във вторник министърът на финансите Джеръми Хънт да задвижи специфична процедура, която ще поzволи на Консервативната партия да свика междинни избори в избирателния район на Надин Дорис - Мид Бердфордшър.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    45 1 Отговор
    Няма политик в света който да не ламти за пари , а пък нашите може и деца да ядат !!
  • 2 Козяшкия измет

    46 5 Отговор
    Според британската преса.ако си бял жител на Лондон.попадаш в графата малцинство.В провинцията положението е същото.Санук има твърдата подкрепа на 60 процента от гласоподавателите и не му д ре. ме за претенциите на някакви от малцинството

    Коментиран от #12

  • 3 Империята Великобритания е Грабила

    42 2 Отговор
    Държави и Народи много столетия и смятат, че това ще продължи Вечно!! Да ама Не!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Уса

    45 1 Отговор
    Сунак е двуличен и мазен пакистанец.Никога не се доверявайте на пакистанци

    Коментиран от #11

  • 6 Ццц

    33 3 Отговор
    Целият гнусен остров и колонията му оттатък океана ще ги съди господ и историята. И оценките няма да са добри. 400 години грабежи, убийства, геноцит, което продължава и днес, но под маската на много лицемерие и цинизъм и празни приказки за ценности.

    Коментиран от #7

  • 7 наблюдател

    7 24 Отговор

    До коментар #6 от "Ццц":

    до 6 - а блатната империя как е заробила 22 народа и все още ги държи в робство - и воюва всяко десетилетия по една война срещу съседите за още заграбване на земя

    Коментиран от #14

  • 8 Когато във Великобритания

    25 1 Отговор
    Започнат такива критики към министър-председателя на него му остават най-много още 6-7 месеца управление и си отива
  • 9 глоги

    10 0 Отговор
    БританскА депутатКА подаде оставка и каза за Сунак: -Историята ще те осъди!
  • 10 Мефистофел

    14 0 Отговор
    Не се е изразила обидно, щом не му е казала "бате".
  • 11 Точно така

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Уса":

    Прилича на оня от бТВ, който погрешно определят като индиец!
  • 12 Ъхъ

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Козяшкия измет":

    Не историята, а Мешерето трябва да го съди, за безобразията в бивша Украйна!
  • 13 Надин, въпреки че я

    8 0 Отговор
    нападат, затова че подкрепя Джонсън, че орева светилата за място в Камарата на Лрдовете, че отложи оставката и като културен министър не беше наясно с финансирането на Канал 4, е цвете пред Сунак, чиято жена не си плаща данъците, а той се преструва на беден по бензиностанциите.
  • 14 факуса

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "наблюдател":

    ами кат са демократи що не освободят колониите си наблюдателю,що все с русия се оправдавате,такива онакива,ама за вас само хубаво кат за умрелите
Новини по държави: