Last news in Fakti

28 Август, 2023 08:36 974 3

Нова тропическа буря в Мексиканския залив

  • мексико-
  • буря-
  • тропическа-
  • ураган

Тя има потенциала да се превърне в ураган

Нова тропическа буря в Мексиканския залив - 1
Източник: БГНЕС

Тропическата буря "Идалия" се е сформирала в Мексиканския залив и има потенциал да се развие в ураган, според информация от Associated Press.

Според националния център за ураганите на САЩ, в 11:15 ч. местно време, бурята се намира на 129 км югоизточно от мексиканския остров Косумел. Тя движи на изток със скорост от 3,2 км/ч, а вятърът в нея достига 64 км/ч. За да бъде класифицирана като ураган, поривите на вятъра трябва да достигнат 119 км/ч.

Прогнозите сочат, че "Идалия" ще се развие в ураган във вторник, докато все още се намира в Мексиканския залив, след което ще се движи на североизток към Флорида. При очакване е да достигне бреговете на Флорида в сряда.

Националната метеорологична служба на Мексико предупреди, че полуостров Юкатан ще бъде засегнат от обилни дъждове и силни ветрове със скорости до 89 км/ч. Експертите предупредиха, че неблагоприятните метеорологични условия могат да предизвикат високи вълни и наводнения и насърчиха гражданите да бъдат предпазливи.

В събота губернаторът на Флорида, Рон Десантис, заяви, че властите вече се подготвят за възможно природно бедствие. Гражданите бяха помолени да поддържат резервоарите на автомобилите си поне наполовина пълни с гориво, за случай че е необходимо да бъде извършена евакуация.

В момента 33 окръга във Флорида са в състояние на извънредно положение, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кастроли

    3 0 Отговор
    Тропическа идилия в Мехиканския залиф.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коментар

    0 0 Отговор
    Белото ще отиде на вятъра."Идилия".
Новини по държави: