29 Август, 2023 07:11 1 501 9

Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили на КНДР

  • кндр-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • военноморски-
  • сили

Обвинявайки САЩ, че са превърнали водите край Корейския полуостров в "най-нестабилните води с опасност от ядрена война"

Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили на КНДР - 1
Източник: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за укрепване на военноморските сили на страната, обвинявайки САЩ, че са превърнали водите край Корейския полуостров в "най-нестабилните води с опасност от ядрена война", съобщи днес държавната медия КЦТА, цитирана от Ройтерс.

В реч по случай Деня на военноморския флот Ким заяви, че "шефовете на бандите" на САЩ, Япония и Южна Корея са обявили редовни съвместни военни учения, съобщи КЦТА, очевидно визирайки срещата им на върха на 18 август в Кемп Дейвид, Мериленд.

На първата самостоятелна среща между лидерите на САЩ, Южна Корея и Япония, тримата се договориха да задълбочат военното и икономическото сътрудничество, тъй като се стремят да демонстрират единство на фона на нарастващата мощ на Китай и ядрените заплахи от страна на Северна Корея.

"Поради безразсъдните конфронтационни ходове на САЩ и други враждебни сили, водите край Корейския полуостров се превърнаха в най-голямото място в света за концентрация на военна техника, в най-нестабилните води с опасност от ядрена война", каза още Ким.

Миналата седмица Южна Корея и САЩ започнаха летните учения "Щит на свободата", предназначени да засилят взаимодействието при съвместните им действия срещу ядрените и ракетните заплахи от страна на Северна Корея, посочва Ройтерс. Пхенян отдавна заклеймява ученията като репетиция за война.

Ким заяви, че военноморските сили на Северна Корея трябва да са готови за война, да поддържат "постоянна бойна готовност", и призова за "радикално" модернизиране на техните оръжия и оборудване. "Той подчерта, че военноморските сили на КНДР ще се превърнат в компонент на държавното ядрено възпиране, изпълняващ стратегически задължения", съобщи КЦТА, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    9 3 Отговор
    тоя защо не е още в БРИКС?отговаря на всички изисквания

    Коментиран от #3

  • 2 Говорит Москва

    6 5 Отговор
    Свинчо в лодка
  • 3 Не е необходимо

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Само да свалят санкциите поне за страните от БРИКС, и Сев. Корея ще стане по богата от България, защото произвежда и електроника, техника, и каквато се сетиш продукция с висока добавена стойност. Не и липсват нито учени, нито технологии. За разлика от България. Бедни са, защото им забраняват износ. 957

    Коментиран от #4, #9

  • 4 007

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не е необходимо":

    Ми то утре най късно други ден ще ги махнат санкциите!! А иначе живота там е песен. Що не емигрирате в Корея а все в лошия запад? Що децата ви не учат в Пхенян и масква а се в Лондон и Берлин? Или викаш не ме гледай кво правя, слушай ме кво те лъжа!!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #5

  • 5 Ами не е песен

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "007":

    Точно заради санкциите. Никаква търговия с никого. Я си представи България така. Дето нищо не произвежда, и чака на еврофондове за оцеляване...Сев. Корея произведа сто пъти повече от нас, и то високотехнологични неща. Има дори собствена космическа програма. Имат собствени таблети, телевизори д-р., и едно от най образованото население на планетата. Оцеляват - трудно, но оцеляват, без да търгуват почти с никой, и се развиват. Ами на нас ако ни спрат фондовете, и ни забранят да търгуваме с когото и да е?
  • 6 Българин

    3 1 Отговор
    диктатор а как Живеят повечето Северно К ОРЕЙЦИ

    Коментиран от #7

  • 7 Ами нека

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    На нас да ни спрат земи, еврофондове и помощи, и да ни забранят да търгуваме с всички страни, и да видиш как ще живеем. Сев. Корея ще ти се види Калифорния.
  • 8 Развеселен

    2 0 Отговор
    В страната на плачещите генерали със сигурност тази реч е породила поток от сълзи!
    Много странно, защо толкова плачат тези хора?!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: