Last news in Fakti

30 Август, 2023 16:38 998 5

76 мигранти са спасени от морето край остров Закинтос

  • гърция-
  • мигранти-
  • остров-
  • закинтос

Гръцката брегова охрана извърши успешна спасителна операция

76 мигранти са спасени от морето край остров Закинтос - 1
Източник: БГНЕС

Гръцката брегова охрана извърши успешна спасителна операция, спасявайки 76 мигранти, които бяха в бедствено положение в откритите води близо до гръцкия остров Закинтос в Йонийско море. Друга спасителна операция е в ход по този момент, предаде БТА.

Спасителната операция бе изпълнена след информация от италианските власти за наличие на бедстваща лодка с мигранти. Мигрантите са били намерени на кораб, разположен на 64 км югозападно от острова Закинтос в Западна Гърция.

Всички спасени мигранти са били прехвърлени на кораб под египетски флаг, който минавал в близост, преди да бъдат предадени на гръцките власти.

Не е ясно откъде е тръгнала лодката, но районът, в който е открита, е известен като маршрут за контрабандни кораби, превозващи мигранти от Северна Африка към Италия.

Също така, втора спасителна операция се провежда в северозападната част на остров Китнос, близо до Атина. Точният брой на мигрантите на борда не е известен, но частни кораби и един на бреговата охрана са на място, за да помогнат в спасителната операция.

През последните два месеца в Гърция се е забелязано увеличение на случаите на пристигащи мигранти, особено с малки лодки, които се насочват към източните острови в Егейско море, близо до турския бряг.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    4 1 Отговор
    Сега ще ги пратят към София 😃
  • 2 факт

    4 0 Отговор
    Сега първо в Гърция за благодарност ще запалят няколко пожара и после тръгват към Германия/Франция/Финландия да грабят, рушат, насилват и убиват!
  • 3 Време е!

    3 0 Отговор
    Защо, по добре е да бяха потънали!
  • 4 Голия

    2 0 Отговор
    Дайте им ножове , те знаят как да действат
  • 5 Последния Софиянец

    0 0 Отговор
    Тия, които са ги спасили, да си ги вземат вкъщи
Новини по държави: