Last news in Fakti

17 Септември, 2023 12:05 2 234 38

Влакът на Ким Чен-ун напусна Приморския край

  • ким чен-ун-
  • русия

Той се насочи към граничния пункт Хасан

Влакът на Ким Чен-ун напусна Приморския край - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Председателят на държавните въпроси на КНДР, генералният секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия Ким Чен Ун напусна станция Артем-Приморски-1 в Приморския край към границата, съобщава ТАСС.

На платформата той беше ескортиран от рота на почетния караул на Източния военен окръг и военния оркестър на щаба на Тихоокеанския флот. Музикантите изпълниха химните на Русия и КНДР, марш на Дмитрий Пърцев и гвардейски контрамарш. Влакът на Ким Чен-ун се насочи към граничния пункт Хасан. Разстоянието от станция Артем-Приморски-1 е около 250 км.

Лидерът на КНДР пристигна в Приморие в събота сутринта. Той посети летище Кневичи, където беше посрещнат от ръководителя на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу. Тук те се запознаха със съвременните самолети на руските въздушно-космически сили, а Шойгу подари на Ким Чен Ун и ракетната система „Кинжал“ на ракетоносеца МиГ-31И. Освен това лидерът на КНДР се запозна с пътническия самолет Ту-214. След това той инспектира фрегатата на Тихоокеанския флот "Маршал Шапошников" в залива Одисей. В събота той също гледа балета „Спящата красавица“ на Приморската сцена на Мариинския театър.

В неделя Ким Чен Ун посети Далекоизточния федерален университет, където обиколи кампуса, срещна се със севернокорейски студенти, а също така се запозна с разработките на руските военни инженери. Според пресслужбата на правителството на Приморие, на госта бяха показани станции за зареждане на батерии, комплекти за полеви комуникации, радиоуправляем електрически верижен транспортьор с допустимо натоварване 32 кг, безпилотен летателен апарат на базата на карбонова рамка и освобождаващи устройства за тях.

Губернаторът на Приморие Олег Кожемяко дари на лидера на КНДР няколко проби от продукти от приморските производители. По-специално комплект за защита на бронята за войник от щурмовия отряд, дрон камикадзе и дрон за разузнаване на далечни разстояния. След това Ким Чен Ун присъства на екскурзия и представяне на морски бозайници в Приморския аквариум. В края на посещението той посети предприятието на научно-производствената група компании „Арника“, която доставя фуражни и хранителни суровини и съставки.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 „Миротворец”

    21 10 Отговор
    Включването на председателя на държавните въпроси на КНДР Ким Чен-ун в списъка на украинския сайт „Миротворец” е поредната провокация, която няма да може да разклати приятелството между Москва и Пхенян. Това каза пред репортери заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Михаил Галузин.

    „Това е поредната провокация на киевския режим, опит за сплашване на всички нас, напразен опит, както и всичко, което прави сайтът „Миротворец“ и онези представители на киевския режим, които стоят зад него. „Сигурен съм, че нашето приятелство със Северна Корея не може да бъде разклатено от каквито и да било провокативни, неприятни действия“,
     - каза той, отговаряйки на въпрос"
  • 2 Влак бентлиносач

    16 24 Отговор
    Ама с бентлито ли замина дръпнатия толуп

    Коментиран от #28, #30

  • 3 Кимчо е

    29 16 Отговор
    Голям пич
  • 4 8496

    35 18 Отговор
    Човека-ракета единствен не клекна на империализма. Затова фсщисаните вече 3 дни реват от тази среща. Пече им се яйце на г..
  • 5 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    33 20 Отговор
    Най-великия действащ лидер е Великия Ким. Русия показа голяма почит на Великия си гост при тая визита! Само той не допусна капиталистическата чума да разори страната му и да ограби народа и да ги направи средновековни роби с робовладелци, олигарси и чорбаджии.

    Коментиран от #7, #22, #36

  • 6 Швейк

    17 14 Отговор
    Спри,не си отивай,
    ще ми бъде тъжно...
  • 7 ТрампЛин

    26 25 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Господи Боже! Народа там няма какво да яде! Масов глад и недояждане, той ми говори че народа не бил обран от капиталистите!!! Вие русофилчета имате ли акъл в манерките си?

    Коментиран от #8, #9, #11, #18

  • 8 Българин

    18 16 Отговор

    До коментар #7 от "ТрампЛин":

    Таа е в КНДР Е дИКТАТУРА А кИМ е Диктатор

    Коментиран от #13

  • 9 Диагноза е !

    22 17 Отговор

    До коментар #7 от "ТрампЛин":

    След края на Испанската гражданска война 1936/39 испанската полиция започва да разпитва пленените комунисти. Те така упорито отричали очевидни факти - както всички комунисти по света, така казвали на черното бяло, че полицията поканила за консултации проф. Антонио Валиехо Нагера /1889-1960/, бащата на испанската психиатрия, преподавател в Мадридския медицински университет. В продължение на година провел стотици беседи с пленените интербригадисти, затворени в манастира "Сан Педро де Кардена" до Бургос и представил заключението си: "Комунизмът не е идеология, а вид психическо заболяване".

    Коментиран от #34

  • 10 Българка

    23 27 Отговор
    От среща на двама психопати и диктатори цивилизованият свят не може да очаква да се роди нещо в полза на хората
  • 11 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    26 15 Отговор

    До коментар #7 от "ТрампЛин":

    Ти нали имаш деликатеси щурци, бръмбари, червеи и мухи - не се тревожи за северно корейците, те от глад станаха вече 25 милиона, а ние с това чревоугодство от 9 милиона за 33 години станахме 5 милиона!

    Коментиран от #17

  • 12 Примати

    18 12 Отговор
    Щом Путин , който рядко напуска бункера , отиде до восточний , за да се срещне с Ким то положението е сериозно…
  • 13 ТрампЛин

    14 12 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Именно-Кимска Незаконна Диктаторска Република! Какво могат да ограбят от там “капиталистите”??? Всичко вече е опоскано от 3 поколения Ким!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Това са единствените 2 страни

    20 11 Отговор
    При които човек може да се роди, порасте , отслужи военната си служба и да умре на фронта в Украйна и то по времето когато през целият си съзнателен "живот" го управлява един и същ...Монголоид
  • 17 ТрампЛин

    14 9 Отговор

    До коментар #11 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Това твоето е цинизъм! Да живееш в Демократична държава в сърцето на Европа, да имаш всички блага и да не си лишен от нищо, а да ръкопляскаш на гладуващи и мизерстващи хора!!!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    19 10 Отговор

    До коментар #17 от "ТрампЛин":

    За коя държава в сърцето на Европа говориш. За тая къде глутници кучета могат да те разкъсат насред улицата, когато си тръгнал да работиш за робовладелеца за жълти стотинки? Или да ти влязат в собствения дом и да те убият за пет лева и да нямяш право да се защитиш и ликвидираш нападателя? За тая ли държава говориш? За 33 години див капитализъ, западна демокрация,грабеж и геноцид е много трудно това да го наречеш държава!

    Коментиран от #21, #23

  • 20 Ямамато сан

    5 3 Отговор
    Купувам памперси срочно !
  • 21 ТрампЛин

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ам ти в Сев. Корея ли живееш? И там има още кучета неизядени от хората???
  • 22 Мдаа

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Имам една новина за тебе..на тоя влак дето го виждаш има бентли качено..не е т34 или някой китайски автомобил
  • 23 ТрампЛин

    8 9 Отговор

    До коментар #19 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Този Див Капитализъм го създадохте вие-комунистите! Живеем и се борим да го очовечим така като направиха всички останали бивши съветски сателити! Да живеем като останалата част от Демократичния Цивилизован Свят!

    Коментиран от #24

  • 24 Ха ха хааа

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "ТрампЛин":

    Какво ще очовечиш бе? Нищо ли не виждаш или се правиш?

    Коментиран от #25

  • 25 ТрампЛин

    9 7 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха хааа":

    Виждам и затова казвам че трябва да се изрежат всички комунистически тумори останали от ерата на БКП!
  • 26 Петкан

    12 8 Отговор
    На Ким не му пука от Сатанинските англосаксонски щати (САЩ) и Еврейския съюз (ЕС). Докато нашите "проажници" забравиха, кой ги освободи !!!

    Коментиран от #27

  • 27 ТрампЛин

    6 11 Отговор

    До коментар #26 от "Петкан":

    Освободи? За кое освобождение говориш? След всяко руско освобождение идва Окупация!!! Първия път ни бяха необходими почти 20 години за да станем Независима Държава! За второто “освобождение” не искам дори да си спомням!!! Вече почти 80 години му сърбаме попарата!
  • 28 С първия влак

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Влак бентлиносач":

    Майбаха (от гнилия запад) е в първия влак. Ким бил във втория. Имало и трети.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 @@@

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Влак бентлиносач":

    Пише се - тулуп, бе Тулуп
  • 31 Путриот

    4 6 Отговор
    И никакво обяснение , защо и тоя Дебел
    Мерзавец се вози на Майбах .
    Все Лимузини от Пропадналия запад .

    Едвам го паркират на влака , носят го от Северна Корея.
    Хахаха
    Комунистически Уби.таци

    Коментиран от #32

  • 32 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    8 5 Отговор

    До коментар #31 от "Путриот":

    Великия Ким да се вози на каквото си иска. Той не допусна капиталистическата чума да подчини държавата и да ограбва народа, направил е 98% от населението да живее нормално, нямат безработица, не работят за чорбаджи, робовладелци и експлоататори, нямат никаква престъпност. В България за 33 години хората са подложени на грабеж и геноцид за да живеят охолно и добре само 20-на% престъпници!

    Коментиран от #33

  • 33 ТрампЛин

    3 6 Отговор

    До коментар #32 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Нямат чорбаджии и експлоататори! Само Един! Вече трето поколение тази фамилия държи народа си на шепа ориз и чаша вода!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 статистика на СЗО

    3 4 Отговор
    В Северна Корея средният ръст на мъжете е 1.60 м., средното тегло - 40 килограма. Кимчето е 120 кила.
  • 36 Завършен глЮпак си

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Всички нормални хора по света предпочитат да са "ограбвани" както в Южна Корея и да живеят с най новите технологии в бъдещето, отколкото живот с комунистическата чума в Северна Корея и да са затворени средновековни и безправни роби на един психично болен робовладелец...!!!
  • 37 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Според класацията на страните в света, която беше представена от американското списание US News World Report, през 2023 г. САЩ, Китай и Русия отново станаха безспорни лидери сред най-влиятелните сили.
  • 38 Кимчо

    2 0 Отговор
    Е Шиляк с топки...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания