Last news in Fakti

20 Септември, 2023 10:35 1 632 3

Деветата най-голяма държава в света открива посолство в Балканска държава

  • казахстан-
  • черна гора-
  • посолство

Казахстан вече ще има посолство и консулство в Черна гора

Деветата най-голяма държава в света открива посолство в Балканска държава - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев по време на среща с ръководителя на Черна гора Яков Милатович, проведена в кулоарите на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН, информира колегата си за плановете на Астана да открие консулство на републиката в Подгорица през 2024 г. , а след това, евентуално, посолство, ​​за развиване на двустранни връзки. Това съобщиха от пресслужбата на казахстанския лидер.

"Планираме да отворим наше консулство в Подгорица. Може би след като получим положителни резултати, преди всичко в икономическото сътрудничество, ще открием посолство във вашата страна", цитира Токаев неговата пресслужба.

Откриването на консулството ще даде допълнителен тласък за развитието на бизнес и междуличностните връзки между двете страни. „Страните ни станаха много близки една на друга, тъй като нашите граждани летят директно от Астана до Подгорица. Всяка година над 40 000 души използват безвизовия режим. Гражданите на Казахстан летят до Черна гора, за да прекарат ваканциите си. Разбира се, това дава много голям тласък за развитие на хуманитарните връзки и икономическото сътрудничество между нашите държави“, подчерта Токаев.

Милатович се изказа в полза на укрепването на всестранните връзки, като посочи, че Черна гора е силно заинтересована да направи страната по-привлекателна за казахстанските туристи, отбелязват от пресслужбата на Токаев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТУРЧИНА АЛИ

    9 2 Отговор
    Черна Гора е хубава държава ,Подгорица е красив град ,Черногорките са прекрасни и стилни ЖЕНИ ,Черногорците имат уникален възглед за живота ,Браво на Казахстан за взетото решение

    Коментиран от #3

  • 2 Азз

    2 0 Отговор
    Заглавието е все едно въпрос за 100.000 лв от Стани Богат
  • 3 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТУРЧИНА АЛИ":

    Дългата ръка на Кремъл ползва сателити.