21 Септември, 2023 04:43, обновена 21 Септември, 2023 05:11 784 1

Баку отрече за обстрел по арменските сили на границата

  • азербайджан-
  • армения-
  • нагорни карабах

По-рано такава информация предаде арменското министерство на отбраната

Баку отрече за обстрел по арменските сили на границата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на отбраната на Азербайджан опроверга информацията на арменското министерство на отбраната за обстрел от страна на азербайджанските сили по арменските сили на границата, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В изявление на азербайджанското министерство на отбраната се посочва, че информацията на министерството на отбраната на Армения за за обстрел около 22,50 ч. местно време от подразделения на азербайджанската армия по позиции на арменските сили в Армения не съответства на действителността. Ведомството категорично опровергава тази информация.

По-рано Армения обвини азербайджанската армия, че е стреляла по нейни позиции на границата.

Това станало след влизането в сила на прекратяване на огъня между Баку и арменските сепаратисти от Нагорни Карабах.

"Части на азербайджанските сили стреляха с леко оръжие по арменски бойни предни постове близо до Сотк в един от граничните райони", се казва в изявление на арменското министерство на отбраната.

Този тип сблъсъци между арменските и азербайджанските сили не е рядкост, но става след капитулацията на арменските сепаратисти в Нагорни Карабах след светкавична офандива на Баку в този анклав.

Армения отказа да се притече на помощ на сепаратистите, твърдейки, че не иска да бъде въвлечена в нова война с Азербайджан.

Азербайджанците и арменските сепаратисти ще имат среща днес в азербайджанския град Евлах за първи разговори за реинтеграцията на Нагорни Карабах в пределите на Азербайджан.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 1 Отговор
    САЩ разпалват войната в Азербайджан за да прекъснат Турски поток и само те да продават скъп газ на ЕС.